ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διαδικτυακή πρεμιέρα για το «De profundis» του Όσκαρ Ουάιλντ

Mία πειραματική ταινία μεσαίου μήκους με την ηθοποιό Βασιλική Κυπραίου και τον μουσικό Βαγγέλη Γέττο

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Η ηθοποιός Βασιλική Κυπραίου και ο μουσικός Βαγγέλης Γέττος, 120 χρόνια από τον θάνατο του Όσκαρ Ουάιλντ, παρουσιάζουν το «De profundis» («Εκ βαθέων»), την επιστολή - διαθήκη του μεγάλου Ιρλανδού συγγραφέα, μέσα από μία πειραματική ταινία μεσαίου μήκους που θα προβληθεί για πρώτη φορά διαδικτυακά στις 9 Απριλίου, με πρόσβαση ελεύθερη για το κοινό από τις 9:00 μ.μ.

Ο Όσκαρ Ουάιλντ έγραψε μέσα στις αγγλικές φυλακές του Reading την επιστολή που αργότερα θα γινόταν γνωστή με τον τίτλο «De profundis», η οποία αποτελεί ένα μανιφέστο για τη ζωή, την τέχνη και την ανθρώπινη υπόσταση. Τα ζητήματα με τα οποία καταπιάνεται σε αυτό το κλασικό κείμενο παραμένουν περισσότερο ανοιχτά από ποτέ. Ο Ουάιλντ καταφέρνει να χωρέσει θέματα όπως η καλλιτεχνική αξιοπρέπεια, η αισθητική, ο ρόλος της τέχνης αλλά και ο εξοστρακισμός της ανθρωπιάς, το συντριπτικό αίσθημα της αδικίας και της αλλοτρίωσης στη βιομηχανική κοινωνία σε λίγες σελίδες με τρόπο απαράμιλλα περιεκτικό.

Στην ταινία «De profundis», όπως σημειώνουν οι συντελεστές του βίντεο, ο λόγος και η μουσική συντονίζονται με τον ρυθμό της μεταιχμιακής γραφής του μεγάλου συγγραφέα, καθώς και σκηνές από το στούντιο των ηχογραφήσεων και της κυπριακής υπαίθρου.

Η ταινία «De profundis» έγινε με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιρλανδίας στην Κύπρο στο πλαίσιο του «Τhe Cyprus Oscar Wilde Festival» και θα παραμείνει διαθέσιμη στο Youtube με ελεύθερη πρόσβαση.

Πληροφορίες

Link παρακολούθησης: https://www.youtube.com/c/IrishForeignMinistry (υπότιτλοι διαθέσιμοι στα αγγλικά).

Facebook event: https://bit.ly/2PDpBlT

Eventribe: https://deprofundis-cyprus-online-premiere.eventbrite.ie

Συντελεστές ταινίας:

Σύλληψη και διασκευή Βαγγέλης Γέττος, Βασιλική Κυπραίου, Χάρης Παναγιώτου. Ερμηνεία Βασιλική Κυπραίου. Πρωτότυπη μουσική, script, Βαγγέλης Γέττος. Εικονοληψία, φωτογραφία Χάρης Παναγιώτου. Ηχοληψία Ευαγόρας Μπεκιάρης. Εditing Σταύρος Κωστιδάκης. Post production editing & graphics Kevin Brown.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση

«Γενικά νομίζω όλοι αγαπήσαμε τον Ανδοκίδη, ειδικά οι animators που εδώ και μήνες επιμελούνται την κάθε του κίνηση, το κάθε του βλέμμα» λένε οι σκηνοθέτες Αλεξία Roider και ο Μιχάλης Καλοπαίδης

Ένα κυπριακό animation στις ΗΠΑ

Η ανακάλυψη της ερυθρόμορφης τεχνικής από τον Ανδοκίδη από τη Zedem Media στο Museum of Fine Arts της Βοστώνης
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΣΙΝΕΜΑ