ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα 900 ευρώ θα αφορούν και τους ανασφάλιστους καλλιτέχνες

Το ΥΠΠΑΝ προσανατολίζεται και στην αγορά εισιτηρίων θερινών εκδηλώσεων

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Εν αναμονή περαιτέρω διευκρινίσεων παραμένουν οι άνθρωποι του πολιτισμού, μετά την εξαγγελία εφάπαξ επιδόματος 900 ευρώ για κάλυψη εξόδων 3μηνίας, μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου της Πέμπτης 7 Μαΐου, από τον υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου.

 Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το εφάπαξ επίδομα που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, ύψους 900 ευρώ, θα αφορά και τους ανασφάλιστους καλλιτέχνες. Βάσει και όσων προνοεί το σχέδιο της κυβέρνησης, άλλωστε, όρος είναι οι δικαιούχοι να μην έχουν επωφεληθεί από άλλο κυβερνητικό σχέδιο στήριξης. Συγκριμένα οι αιτητές θα πρέπει να δηλώσουν ότι δεν έχουν λάβει κάποιο επίδομα/βοήθημα στήριξης από το Κράτος στο πλαίσιο των γενικότερων μέτρων που έχουν εξαγγελθεί για την κρίση της πανδημίας.

Βασική δυσκολία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ήταν να γνωρίζει πόσοι είναι οι πιθανοί δικαιούχοι του εφάπαξ ποσού που θα δοθεί. Σε αυτό, όπως παραδέχονται από το ΥΠΠΑΝ, βοήθησαν καταλυτικά οι οργανωμένοι άνθρωποι του πολιτισμού, οι οποίοι διαβουλεύθηκαν το προηγούμενο διάστημα με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες και άλλους κυβερνητικούς φορείς. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, έγινε μία πρώτη χαρτογράφηση της ανθρωπογεωγραφίας του πολιτιστικού χώρου και πλέον τα δεδομένα τόσο για την Πολιτεία, όσο και για τους ανθρώπους του πολιτισμού είναι συγκεκριμένα.

 

Περαιτέρω στήριξη

Όπως πληροφορείται η «Κ» το ΥΠΠΑΝ προσανατολίζεται και σε νέα στοχευμένα υποστηρικτικά μέτρα, όπως η αγορά αριθμού εισιτηρίων εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους, όταν επαναρχίσουν τη λειτουργία τους πολιτιστικοί φορείς. Ήδη, οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες έχουν προκηρύξει μικρά τέτοια προγράμματα, όπως η δημιουργία ταινιών μικρού μήκους, προβολή κυπριακών και ευρωπαϊκών κινηματογραφικών ταινιών. Οι σχεδιασμοί, όπως αναφέρουν οι πηγές μας, γίνονται στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του κράτους και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να στηριχθεί κάθε κλάδος πολιτιστικής δραστηριότητας.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X