ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 29ου φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου

Στη Θεατρική Ομάδα Αντι-Δρώντες το πρώτο βραβείο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στη Θεατρική Ομάδα Αντι-Δρώντες δόθηκε το πρώτο βραβείο του 29ου φεστιβάλ ερασιστεχνικού θεάτρου, για το έργο Ξενοδοχείον Ο Παράδεισος, του Ζωρζ Φεντώ

Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου με τη συμμετοχή πέραν των 30 σχημάτων παγκύπρια, έκλεισε πανηγυρικά με τη φιλοξενία των 5 παραστάσεων που διακρίθηκαν στο Θέατρο ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΘΟΚ την τελευταία βδομάδα Νοεμβρίου.

Το θεατρόφιλο κοινό γιόρτασε κυριολεκτικά την τελική Φάση με γεμάτες αίθουσες κάθε βράδυ στο θέατρο ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΘΟΚ. Πρόκειται για ένα θεσμό που και στην πρώτη του φάση, αγκαλιάστηκε με θέρμη από χιλιάδες κόσμο σε όλη την Κύπρο, με παραστάσεις σε πόλεις και κοινότητες, από ευρύτατο φάσμα ρεπερτορίου.

Κατά κοινή ομολογία οι πέντε παραστάσεις της Τελικής Φάσης του Φεστιβάλ ήταν διαφορετικές μεταξύ τους αλλά πολύ ξεχωριστές και σίγουρα άξιες διακρίσεως. Το κοινό της τελικής φάσης χάρηκε πολύ καλές παραστάσεις, με ευρηματικότητα, μπρίο, κέφι, ζωντάνια, πειθαρχία, συγκρότηση και συγκινητικό δόσιμο από πλευράς των μελών των ομάδων.

Η Κριτική Επιτροπή σχολίασε το πολύ καλό επίπεδο των παραστάσεων και διαπίστωσε μια καινούρια δυναμική στο θεσμό, με αυξημένο ενδιαφέρον, βελτιωμένο επίπεδο, καινούριες προκλήσεις και τολμηρές επιλογές.

Η διευρυμένη Επιτροπή της Τελικής Φάσης μετά από συζήτηση και ψηφοφορία απένειμε τα τρία μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ:

1ο Βραβείο:
Θεατρική Ομάδα Αντι-Δρώντες
Ξενοδοχείον Ο Παράδεισος, του Ζωρζ Φεντώ
Σκηνοθεσία: Βασίλης Χατζηστυλλής

2ο Βραβείο:
Θεατρική Ομάδα Παράβαση Λυμπιών
Πλούτος, του Αριστοφάνη
Σκηνοθεσία: Μάριος Κακουλλής

3ο Βραβείο:
Θεατρικός Όμιλος Πανεπιστημίου Κύπρου
Αμοίρου Οδύσσεια, του Ντίνου Σπυρόπουλου
Σκηνοθεσία: Έφη Χαραλάμπους, Ξάνθια Αργυρού

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες για την προσφορά τους στη Θεατρική Ανάπτυξη και ευχαριστεί το κοινό για την αθρόα προσέλευση και τη στήριξή του στο Θεσμό του Φεστιβάλ.

Η Κριτική Επιτροπή Τελικής Φάσης (αλφαβητικά)

Ανθή Αντωνιάδου, Ηθοποιός, Αρχαιολόγος
Μυρτώ Κουγιάλη, Ηθοποιός
Μαρίνα Μαλένη, Θεατρολόγος, Επικοινωνιολόγος
Ελένη Σμυρνιού, Ηθοποιός
Νεόφυτος Ταλιώτης, Σκηνοθέτης

 

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

X