ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

27 Μαρτίου 2022: Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου συμμετέχει και φέτος στους εορτασμούς της διεθνούς θεατρικής κοινότητας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου συμμετέχει και φέτος στους εορτασμούς της διεθνούς θεατρικής κοινότητας για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με ένα σύνολο δράσεων που αναδεικνύουν την καλλιτεχνική δημιουργία και δίνουν έμφαση στον κοινωνικό της ρόλο, προσφέροντας παράλληλα ένα βήμα ατομικής έκφρασης και δημιουργίας. Για τη σύνταξη του φετινού μηνύματος επιλέχθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου ο Αμερικανός σκηνοθέτης του θεάτρου και της όπερας Πίτερ Σέλαρς.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, θα προβληθούν δωρεάν την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 (12:00-24:00) μέσω του καναλιού του Οργανισμού στο YouTube οι παραγωγές της Κεντρικής Σκηνής Βασιλιάς Ληρ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, και της Σκηνής 018 Αριστοφάνης τόσος δα!, σε κείμενο και σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου και μουσική Χριστίνας Αργύρη.

Επιπλέον, χάρη στη συγκινητική και θερμή ανταπόκριση των παιδιών στο κάλεσμα που απηύθυνε ο ΘΟΚ για να συμμετάσχουν στη μεγάλη, παγκόσμια γιορτή του θεάτρου με τις ζωγραφιές τους, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει το ταλέντο και τις ευφάνταστες δημιουργίες –58 συνολικά– των μικρών θεατρόφιλων ζωγράφων μέσα από τα social media του Οργανισμού.

Τέλος, έφηβοι που συμμετείχαν στα εργαστήρια των Δράσεων 2021-2022: «Νέ@ σε έρημο νησί» δημιούργησαν ένα βίντεο στο οποίο καταθέτουν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με το θέατρο, θέτουν ερωτήματα και δίνουν τις δικές τους απαντήσεις. Το σχετικό βίντεο θα είναι επίσης διαθέσιμο στις πλατφόρμες και τα κανάλια του ΘΟΚ στο διαδίκτυο.

«Δεν έχουμε ανάγκη να ψυχαγωγηθούμε», γράφει, μεταξύ άλλων, ο Σέλαρς στο μήνυμά του. «Έχουμε ανάγκη να συνευρεθούμε. Έχουμε ανάγκη να μοιραστούμε το χώρο και να καλλιεργήσουμε έναν κοινό χώρο. Έχουμε ανάγκη από προστατευμένους χώρους βαθιάς ακρόασης και ισότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση