ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Artists in Process: Alive» από τη Στέγη Χορού Λευκωσίας

Ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα φιλοξενιών που εστιάζει στην διαδικασία της δημιουργίας ως μια ζωντανή δομή που χρειάζεται προσοχή, φροντίδα και αφοσίωση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα φιλοξενιών σε επιμέλεια και διοργάνωση Στέγης Χορού Λευκωσίας που εστιάζει στην διαδικασία της δημιουργίας ως μια ζωντανή δομή που χρειάζεται προσοχή, φροντίδα και αφοσίωση. Η Στέγη προσκαλεί καλλιτέχνες με ανάγκη να κρατήσουν την πρακτική τους ζωντανή χρησιμοποιώντας το πλαίσιο που προτείνεται για να εξερευνήσουν, προκαλέσουν και αναπτύξουν την έρευνα τους. Καλωσορίζουμε αιτήσεις από διαφορετικών πεδίων καλλιτέχνες με βάση τους την Κύπρο και ενδιαφέρον στην κίνηση, το σώμα και τη χορογραφία.

Artists in Process : Alive χωρίζεται σε τρία μέρη. Η συμμετοχή σε όλα τα μέρη είναι υποχρεωτική για όλα τα επιλεγμένα άτομα:
*** Θα υπάρχει και μια εισαγωγική συνάντηση με τη Στέγη τον Ιούνη και μια συμπληρωματική συνάντηση τον Οκτώβριο σχετικά με τα πρακτικά θέματα του προγράμματος. Οι ημερομηνίες για τις συναντήσεις θα αποφασιστούν σε συνεννόηση με τους καλλιτέχνες *

1ο ΜΕΡΟΣ:

27 Αυγ - 3 Σεπ: Εργαστήρι με τη Mary Nunan 10:00 -14:00

3 Σεπ: Glimpses (Ανοικτή Παρουσίαση)

4 Σεπ: Brunch με ανατροφοδότηση

Εργαστήρι με τη Mary Nunan

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα δοθεί έμφαση στη διαδικασία της δημιουργίας σόλο δουλειάς. Θα γίνει αναγνώριση κάποιων γενικών δυσκολιών που προκύπτουν στα διάφορα στάδια της δημιουργικής διαδικασίας και θα συζητηθούν/δουλευτούν τρόποι και μέθοδοι για να βοηθήσουν να ξεπεραστούν. Επίσης, η Nunan θα έχει προσωπικές συναντήσεις με κάθε καλλιτέχνη σχετικά με την προσωπική του διαδικασία και τις ανάγκες και δυσκολίες που προκύπτουν. Ο ρόλος της μέντορας θα είναι να στηρίξει κάθε καλλιτέχνη να ξεκαθαρίσει και να φιλτράρει τις ιδέες του και να απαντήσει στη φόρμα και το περιεχόμενο της επερχόμενης του δουλειάς. Το απόγευμα θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για προσωπική έρευνα.

Glimpses (Ανοικτή Παρουσίαση):

Οι καλλιτέχνες θα έχουν μια πρώτη παρουσίαση 10-20 λεπτών σε μορφή που θα αποφασίσουν οι ίδιοι, ανάλογα με την έρευνά τους. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απαίτηση ως προς το ύφος της παρουσίασης, αντιθέτως οι καλλιτέχνες ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν το προτεινόμενο πλαίσιο και εκδήλωση για το δικό τους όφελος, έρευνα και πρακτική.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα χωρίς κάποια τεχνική υποστήριξη.

Brunch ανατροφοδότησης:

Το Brunch θα λειτουργήσει σαν ένα κλείσιμο του πρώτου μέρους του προγράμματος μαζί με συζήτηση/ανατροφοδότηση με επιλεγμένα άτομα που θα προσκληθούν μετά από συνεννόηση με τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες.

2Ο ΜΕΡΟΣ:

4 - 8 Οκτ: Do you Speak Dance? με τον Χρήστο Πολυμενάκο (10:00-14:00)

Masterclass για τη λεκτική επικοινωνία δημιουργικών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών δράσεων με επίκεντρο τον χορό και το σώμα με τη μέθοδο body/word – Performance Writing του Χρήστου Πολυμενάκου.

Πώς μεταφράζουμε το σώμα και την τέχνη του χορού σε λέξεις, όταν απευθυνόμαστε σε διαφορετικά κοινά, εξειδικευμένα και ευρύτερα, κατά τα διαφορετικά στάδια εξέλιξης των εγχειρημάτων μας;

Πώς μπορεί η δραματουργία να λειτουργήσει ως εξατομικευμένη πολυτροπική λειτουργία, να εξάπτει τη φαντασία και το συναίσθημα με εργαλεία από διαφορετικά πεδία επιστημονικής και καλλιτεχνικής έρευνας;

Το Do you Speak Dance? βασίζεται σε πρωτότυπο μοντέλο δραματουργικής ανάλυσης, πρακτικά και θεωρητικά εργαλεία της μεθόδου. Έχει εξελιχθεί μέσα από θεωρητική και πρακτική έρευνα στα αντικείμενα της δραματουργίας, της δημιουργίας και της δημοσιογραφίας περί την χορογραφική έρευνα, εκπαίδευση και δημιουργία από το 2000. Έχει παρουσιαστεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας και τη Στέγη Χορού Λευκωσίας.

3Ο ΜΕΡΟΣ:

3 – 4 Δεκ: Τελική Παρουσίαση

Τελική παρουσίαση του προγράμματος μαζί με ανοικτή συζήτηση με τους καλλιτέχνες σχετικά με τη διαδικασία και την έρευνά τους. Αντίστοιχα με την πρώτη παρουσίαση, οι καλλιτέχνες ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν το προτεινόμενο πλαίσιο ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της έρευνάς τους. Παράλληλα με την παρουσίαση, θα έχουμε ανοικτή συζήτηση/συνέντευξή σχετικά με την πρακτική και την εξέλιξή τους στο πρόγραμμα Artists in Process: Alive. H δομή της συζήτησης/συνέντευξής θα αποφασιστεί σε συνεννόηση με τους καλλιτέχνες τον Οκτώβριο.

Οφέλη:

Τα επιλεγμένα άτομα θα λάβουν αμοιβή 500€, δωρεάν συμμετοχή στα δύο εργαστήρια, 45 ώρες δωρεάν χρήση της Στέγης μεταξύ Ιουνίου και Δεκεμβρίου για έρευνα, και μια διαδικτυακή συνάντηση με τη μέντορα.
Η συμμετοχή σε όλα τα μέρη του προγράμματος είναι υποχρεωτική.

** Φωτογραφίες από την τελική παρουσίαση του Artists in Process 2021. Γεωργία Κωνσταντίνου Κλαρκ (YIA NNA) | Άννη Χούρη (Fur in the Garden) | Ζωή Γεωργαλλή (ΧΩΡΟ-ΓΡΑΦΙΑ) | Φωτογράφος: Sergio Vaccaro **

Αίτηση:

Παρακαλώ στείλτε τις πιο κάτω πληροφορίες στο info@dancehouselefkosia.com με θέμα ARTISTS IN PROCESS: ALIVE – APPLICATION μέχρι τη Δευτέρα 18 Απριλίου.

(Η αίτηση θα πρέπει να συμπληρωθεί στα αγγλικά. Για δυσκολίες στη μετάφραση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@dancehouselefkosia.com):

• Όνομα:
• Email:
• Τηλέφωνο:
• Βιογραφικό:
• Ιστοσελίδα (προαιρετικά):
• Οπτικο-ακουστικό υλικό (προαιρετικά):
• Σύνδεσμος βίντεο από προηγούμενες δουλειές (προαιρετικά):
• Περιγραφή/Πρόταση (μέχρι 200 λέξεις):
• Τι σας ενδιαφέρει να δουλέψετε/εξερευνήσετε κατά τη διάρκεια του προγράμματος φιλοξενιών; (μέχρι 100 λέξεις):

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση