ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων συμμετοχής

Αύξηση του ποσού αγοράς παραστάσεων για τα κυπριακά θεατρικά σχήματα από 30.000 σε 40.000 ευρώ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού, το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) και το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοινώνουν την έναρξη υποβολής προτάσεων από θεατρικά σχήματα και καλλιτέχνες, από την Κύπρο και το εξωτερικό, για συμμετοχή στην εικοστή έκτη διοργάνωση του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος», που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο από τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Αυγούστου 2023.

Τα θεατρικά σχήματα ή καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να υποβάλουν πρόταση συμμετοχής στο «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2023», πρέπει να υποβάλουν την πρότασή τους επί του αντίστοιχου εντύπου, το οποίο μπορούν να προμηθευτούν από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ»: www.greekdramafest.com.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η παρουσίαση παραστάσεων αρχαίου ελληνικού δράματος, οι οποίες προβάλλουν την ιδιαιτερότητα του αρχαίου δράματος, έχοντας πάντα ως βάση το πρωτότυπο κείμενο των τραγικών και κωμικών ποιητών της αρχαιότητας.

 

Αύξηση ποσού για
τα κυπριακά θεατρικά σχήματα

Αξίζει να σημειωθεί η σημαντική αλλαγή που έχει επέλθει στους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής στο «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2023», η οποία αφορά τα κυπριακά θεατρικά σχήματα, με την αύξηση του μέγιστου ποσού που είναι δυνατόν να διατεθεί για κάθε αγορά κυπριακής παραγωγής για την παρουσίαση τριών παραστάσεών της στο Φεστιβάλ, από το ποσό των €30.000,00 (τριάντα χιλιάδες ευρώ), σε ποσό μέχρι €40.000,00 (σαράντα χιλιάδες ευρώ).

Σημαντικό ότι σε συνάρτηση με τους όρους του Σχεδίου «Θυμέλη», θεατρικό σχήμα ή καλλιτέχνης που εξασφαλίζει χορηγία για παραγωγή αρχαίου ελληνικού δράματος στο Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ 2023, δεν δύναται να χρηματοδοτηθεί για την ίδια παραγωγή στο «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος». Επιτρέπεται να αιτηθεί κάποιος (θεατρικό σχήμα ή καλλιτέχνης) και στο Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ 2023 και στο «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος», αλλά θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί από μόνο ένα εξ αυτών.

 

Προθεσμίες - πληροφορίες

Τελευταία ημερομηνία υποβολής προτάσεων από τα ενδιαφερόμενα θεατρικά σχήματα ή καλλιτέχνες είναι η Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο τηλέφωνο +357 2267 4920 (10:00 - 17:00 εργάσιμες ημέρες) ή μέσω email: info@ccoiti.org.cy

 

Υποβολή πρότασης για συμμετοχή στο «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» προϋποθέτει την αποδοχή όλων των όρων και προϋποθέσεων, όπως έχουν δημοσιοποιηθεί από τους διοργανωτές στα αντίστοιχα έντυπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση