ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έκτη δωρεάν προβολή παράστασης από τον ΘΟΚ

«Ο Έβρος απέναντι» των Θανάση Παπαθανασίου-Μιχάλη Ρέππα

Newsroom K

«Μένουμε σπίτι» συντροφιά με το θέατρο και μοιραζόμαστε με τους θεατές μας ακόμα μία παράσταση ενός σημαντικού έργου της νεοελληνικής δραματουργίας.

Η κωμωδία του καταξιωμένου συγγραφικού διδύμου Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα «Ο Έβρος απέναντι», που απέσπασε το 2002 το Βραβείο «Καρόλου Κουν» Ελληνικής Δραματουργίας, αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή για τον ΘΟΚ αναφορικά με το ανέβασμα ελληνικών έργων.

Το έργο ανέβηκε το 2000 σε πρώτη παρουσίαση στη σκηνή του ΘΟΚ, σε σκηνοθεσία Στέφανου Κοτσίκου, με μια εκλεκτή ομάδα καλλιτεχνών.

Μέσα από δύο ζευγάρια Νεοελλήνων μικροαπατεώνων και ενός διωκόμενου Κούρδου πρόσφυγα, οι δύο συγγραφείς σχολιάζουν με χιουμοριστικό τρόπο το ζήτημα της μετανάστευσης και τη δυσκολία της ελληνικής κοινωνίας να προσαρμοστεί στο καινούργιο.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία-Μουσική Επιμέλεια: Στέφανος Κοτσίκος
Σκηνικά: Αχιλλέας Κεντώνης-Μαρία Παπαχαραλάμπους
Κοστούμια: Θουκής Θουκή
Φωτισμοί: Γεώργιος Κουκουμάς

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης)

Μίνα: Λένια Σορόκου
Γιάννα: Αννίτα Σαντοριναίου
Κώστας: Βαρνάβας Κυριαζής
Αλέκος: Ντίνος Λύρας
Αχμέτ: Ανδρέας Τσουρής

 

Πληροφορίες

Η παράσταση θα προβληθεί από την 1η έως τις 3 Μαΐου στο κανάλι του ΘΟΚ στο YouTube. Ο σχετικός σύνδεσμος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού: www.thoc.org.cy.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

Το βραβείο απονέμεται στην ηθοποιό Δέσποινα Μπεμπεδέλη για την αδιάλειπτα ενεργή, σταθερή παρουσία της και την πολυδιάστατη προσφορά της στη θεατρική ζωή της Κύπρου

Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ 2020

Η χρονιά αυτή ήταν ιδιόμορφη από πολλές απόψεις, με δυσκολίες και εμπόδια που έθεσαν σε δοκιμασία την υπομονή και τις αντοχές ...
Newsroom K
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ