ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μια παράσταση θεάτρου της επινόησης από τη Fresh Target Theatre Ensemble

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Με αφορμή τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Fresh Target Theatre Ensemble παρουσιάζει το «Out of Necessity» (σύλληψη, σκηνοθεσία και η δραματουργία ανήκουν στις σκηνοθέτριες Μαρία Κυριάκου και Μαρία Βαρνακκίδου) και στη Λευκωσία, μετά τις παραστάσεις στη Λεμεσό. Πρόκειται για μια παράσταση θεάτρου της επινόησης, που επιχειρεί την αναζήτηση ταυτότητας, έχοντας ως αφετηρία το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Δίκαιο της Ανάγκης.

Πώς αυτά τα θεμελιώδη έγγραφα καθόρισαν και εξακολουθούν να καθορίζουν την πολιτική μας υπόσταση σήμερα; Πώς η έκτακτη ανάγκη μετατρέπεται σε μονιμότητα; Πώς ένα εξ ανάγκης ‘παράθυρο’, δύναται να καθορίσει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή γενικότερα; Πώς επηρεάζει την καθημερινότητά μας; Τι είναι το Σύνταγμα; Πώς καθορίζει την ταυτότητά μας; Πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας ως πολίτες ενός κράτους; Πόσο καλά ξέρουμε την Ιστορία μας; Η παράσταση αποτελεί μια προσπάθεια κατανόησης αλλά και αμφισβήτησης των δοσμένων και των δεδομένων, και μια απόπειρα επανεγγραφής των κυρίαρχων αφηγήσεων, με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον της νέας γενιάς. Το κείμενο της παράστασης εμπνέεται από αρχειακό υλικό, θεωρητικά και λογοτεχνικά κείμενα και δημοσιογραφικά άρθρα και αποτελείται από προσωπικές αφηγήσεις και βιώματα των συντελεστών.

Επί σκηνής βρίσκονται οι: Άντρια Ζένιου, Έλενα Καλλίνικου, Γιώργος Κυριάκου, Μαρίνα Μακρή, Φοίβος Παπακώστας, Λουκία Πιερίδου.

Περισσότερες Πληροφορίες

Παραστάσεις: Πέμπτη 1 , Παρασκευή 2, Σάββατο 3, Κυριακή 4 Απριλίου Τετάρτη 7, Πέμπτη 8, Παρασκευή 9, Σάββατο 10, Κυριακή 11 Απριλίου ώρα 7:00 μ.μ. Wherehaus 612, Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Βιομηχανική Περιοχή Παλλουριώτισσας, Λευκωσία

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση