ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένα νέο σινεμά που ανθίζει στη σκιά της πανδημίας στο νέο τεύχος του «Κ»

Αυτή την Κυριακή μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Newsroom K

«Ό,τι υπάρχει στη μνήμη μένει ζωντανό», λέει η Φερν, πρωταγωνίστρια στην ταινία «Nomadland» της Κλόε Ζάο, την οποία υποδύεται καθηλωτικά η Φράνσις Μακ Ντόρμαντ. H Φερν θυμάται τον πατέρα της να λέει αυτή τη φράση και κάνει τα λόγια του πράξη για χάρη του άνδρα της. Ο άνδρας της δεν γνώρισε τους γονείς του, δεν απέκτησε ποτέ παιδιά και, αν δεν υπήρχε η Φερν να απλώσει ρίζες δίπλα του, να γίνει μάρτυρας των αποτυπωμάτων του σε αυτή τη Γη και να τον διατηρήσει ζωντανό στη μνήμη της, θα ήταν σαν να μην πέρασε ποτέ από αυτή τη ζωή.

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος από ιστορίες που μπορεί να μοιάζουν ίδιες αν τις κοιτάς από το φεγγάρι, αλλά είναι και τόσο διαφορετικές όταν ρίχνεις την κάμερα στις γωνιές που δεν έχει φτάσει το φως του. Το νέο σινεμά που φωτίζει αυτές τις γωνιές του και καλλιεργεί ένα γόνιμο έδαφος για την ανθρώπινη ενσυναίσθηση είναι ο πραγματικός νικητής των φετινών Όσκαρ.

Τέσσερις ταινίες που ξεχώρισαν σε μια εποχή ειδικών συνθηκών και κλειστών σινεμά, υπογραμμίζοντας τη σημασία του διαφορετικού και τοποθετώντας τους θεατές στη θέση του «άλλου».

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί στις 18 Απριλίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής. Μαζί ένα ακόμη τεύχος του ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥ και το πρώτο τεύχος του αστυνομικό μυθιστορήματος Βίπερ – Ο Θάνατος κτυπά λάθος

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση

MUST Απριλίου

MUST Απριλίου

Στο εξώφυλλο του περιοδικού must αυτή την Κυριακή μαζί με την Καθημερινή η Ζωή Δωροθέα Πανά
Newsroom K
 |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ