ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μεγάλοι Έλληνες Ηθοποιοί Θεάτρου – Μαίρη Αρώνη

Αυτή την Κυριακή μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Newsroom K

Η Μαίρη Αρώνη με το ταλέντο, τη σκηνική γοητεία, τη χάρη και την κομψή θηλυκότητά της κέρδισε επάξια μια θέση στην πινακοθήκη των πρωταγωνιστριών του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου.

Στην πενηντάχρονη διαδρομή της γνώρισε πολλές επιτυχίες και έζησε πλείστες δημιουργικές στιγμές δίπλα σε κορυφαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Εκρηκτική, αρχοντική και κοκέτα. Αναδείχθηκε στο θεατρικό σανίδι και έλαμψε στη μεγάλη οθόνη. Στηριζόμενη στην οξύτατη θεατρική της αντίληψη και στην υψηλή καλλιέργειά της, κατάφερνε να «κεντάει» τους ρόλους που της ανέθεταν.

Ερμήνευσε με ευστροφία, γνώση και συναισθηματικό πλούτο εύθραυστες, δραματικές, καλοσυνάτες, αλλά και σκληρές, ηγετικές και δαιμόνιες ηρωίδες.

Ελισάβετ στη Μαρία Στούαρτ του Σίλλερ, μπαλωματού στη Θαυμαστή μπαλωματού του Λόρκα, Σεραφίνα στο Τριαντάφυλλο στο στήθος του Τένεσι Ουίλιαμς, Έντα στην Έντα Γκάμπλερ του Ίψεν. Αλλά και Στέλλα Βιολάντη, Μαντώ Μαυρογένους, Βασίλισσα Αμαλία, Μαντάμ Σουσού, Λυσιστράτη και Πάστα Φλώρα στην ταινία Μια τρελλή τρελλή οικογένεια.

Δεν τυποποιήθηκε ποτέ. Κινούνταν με άνεση από το κωμικό και το γκροτέσκο μέχρι το δραματικό και το τραγικό. Γι’ αυτό και έγινε εξαιρετική δασκάλα για πολλά χρόνια στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Διέθετε, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Σπύρο Ευαγγελάτο, «ανεπανάληπτη σκηνική παρουσία και με μοναδική μαστοριά έδινε ιδιαίτερο νόημα και χρώμα σε κάθε συλλαβή της κάθε λέξης».

Στο πακέτο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ διαβάστε επίσης το περιοδικό Κ καθώς και το Beautiful People.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση

MUST Απριλίου

MUST Απριλίου

Στο εξώφυλλο του περιοδικού must αυτή την Κυριακή μαζί με την Καθημερινή η Ζωή Δωροθέα Πανά
Newsroom K
 |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ