ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πάσχα στην Πόλη

Aυτή την Κυριακή μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ετοιμάσαμε με όρεξη το πασχαλινό μας τεύχος, για να ζωντανέψουμε την πιο αυθεντική ελληνική γιορτή του χρόνου σ’ αυτό το δαιδαλώδες χλωμό «τοπίο» της πανδημίας, στρώνοντας ένα μοναδικά ξεχωριστό οικογενειακό τραπέζι.

Συλλέξαμε, δοκιμάσαμε και φωτογραφίσαμε τις νοστιμότερες συνταγές για τις ημέρες της Λαμπρής. Η Αθηνά Λοιζίδου μας ετοιμάζει λαχταριστές πασκιές με κοτόπουλο και κουλουράκια, κυπριακό πατσίτσιο, χοιρινά σουβλάκια με γιουβέτσι, γλασαρισμένο ψαρονέφρι και vegetarian μαγειρίτσα. Η Μαρινέλα Ιωάννίδου μας σερβίρει τον καουρμά της Μόρφου σε σύγχρονη εκτέλεση με ριζότο αντί παραδοσιακής σούπας. Και για επιστέγασμα ένα trifle-στολίδι με σπιτικό ζελέ και φράουλες.

Στο Πασχαλινό τεύχος του 2021 ο Γαστρονόμος ταξιδεύει στον Μοριά και καταγράφει τοπικά προϊόντα και εμβληματικές συνταγές, τα θεμέλια της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.Ένα γαστρονομικό ταξίδι από τη λαϊκή κουλτούρα και τη δημώδη γαστρονομία του ελληνικού νότου.

Πασχαλινά τσουρέκια και ψωμιά της Πελοποννήσου, νηστίσιμες και λαμπριάτικες συνταγές και μεζέδες για κρασί.

Ζαχαροπλαστείο: Τσιζκέικ από όλον τον κόσμο. Από το καμένο tourteau fromager των Γάλλων στο πολωνικό sernik και το ιαπωνικό αφράτο και άγλυκο κέικ τυριού.

Η μαγειρική της καθημερινότητας: ένα πλήρες μηνιαίο συνταγολόγιο με 24 καθημερινές συνταγές χωρισμένες ανά ημέρα και είδος τροφίμου: λαχανικά, ρύζι-ζυμαρικά, ψάρια-θαλασσινά, όσπρια, κοτόπουλο, κρέας.

Μη χάσετε το πασχαλινό τεύχος του Γαστρονόμου και μαζί με το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα Βίπερ, με τίτλο Ο Θάνατος κτυπάει Λάθος

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση