ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου

Στόχος να εμπνευστεί το κοινό και να προσαρμόσει στην καθημερινότητά του καλύτερες συνήθειες

Δελτίο Τύπου

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου συμβάλλει στην ποιότητα ζωής των ατόμων με εμπειρία καρκίνου και των οικογενειών τους μέσα από την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης και ανακουφιστικής φροντίδας, την ενημέρωση, την εκπαίδευση, την έρευνα και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών.

Στο πλαίσιο των δράσεων του για την ενημέρωση του κοινού ξεκίνησε με επιτυχία τις συναντήσεις έμπνευσης και παρακίνησης #ΆκουΤοΣώμαΣου για το ευρύ κοινό. Στόχος είναι να εμπνεύσει το κοινό για να προσαρμόσει στην καθημερινότητά του καλύτερες συνήθειες.

Το ανθρώπινο σώμα, επικοινωνεί τις ανάγκες του, στέλνει καθημερινά μηνύματα και προειδοποιεί. Ενεργοποιώντας τις αισθήσεις, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσει ότι, το να ακούμε το σώμα μας και να το φροντίζουμε είναι ένδειξη αγάπης με μοναδικό στόχο τη βελτίωση της υγείας και ευεξίας μας. Σε αυτή τη σειρά ανοιχτών συζητήσεων, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου έχει ως σκοπό να εμπνεύσει το κοινό ώστε ο κάθε ένας ξεχωριστά να εργαστεί προς ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Σύμφωνα με έρευνες, αρκετές ασθένειες αποτελούν άμεση συνέπεια των συνηθειών. Ακολουθώντας τα συναισθήματα και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα σημάδια που δίνει το σώμα , μπορεί να γίνει η αρχή για ένα νέο διαφορετικό τρόπο ζωής.

Οι ημερίδες του προγράμματος μέσα στο 2024 θα ενεργοποιήσει το κοινό ώστε να επιλέξει στην καθημερινότητά του την δραστηριότητα του και την σωστή διατροφή, να περιορίσει το στρες δημιουργώντας μια θετική προσέγγιση της καθημερινότητας.

Στην επόμενη συνάντηση θα γίνει συζήτηση με την Επιστημονική Συντονίστρια του Προγράμματος Διακοπής Καπνίσματος του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, Κλινική Ψυχολόγο, Δρ. Μαίρη Ιωάννου. Στις 30.05.2024 και ώρα 16:00 διοργανώνεται μια συζήτηση στο πλαίσιο του προγράμματος μας #ΑκουΤοΣώμαΣου και της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος για μια ζωή χωρίς καπνό.

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και η Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας προσδοκούν να συμβάλλουν στον Ευρωπαϊκό στόχο για μια ευρωπαϊκή γενιά χωρίς καπνό. Ο στόχος αυτός αφορά άτομα που γεννήθηκαν μετά το 2010. Μέσα από την εμπειρογνωμοσύνη της ομιλήτριας και αξιοποιώντας τα στοιχεία και τις γνώσεις που θα μοιραστεί, η διακοπή του καπνίσματος και τα οφέλη αυτού μπορούν να δημιουργήσουν υγιείς πρότυπα για τη νέα γενιά.

Οι εγγραφές άρχισαν https://shorturl.at/wFPZ9 

Υποστηρικτές της δράσης είναι οι εταιρίες Αλέκτωρ , MSD, G.A. STAMATIS & CO LTD., ROCHE.

Χορηγός επικοινωνίας η εφημερίδα Καθημερινή και το ραδιόφωνο Love FM.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση