ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να μην σπαταλάμε νερό;

Προωθητική Ενέργεια

Τουλάχιστον το 55% του σώματός μας αποτελείται από νερό. Η επιφάνεια της γης, από την άλλη πλευρά, είναι 71% νερό. Με το νερό να είναι τόσο απαραίτητο, αλλά ταυτόχρονα τόσο διαδεδομένο στο οικοσύστημά μας, γιατί χρειάζεται να το προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού;

Πόσες ώρες θα μπορούσατε να αντέξετε χωρίς νερό; Πόσες μέρες θα μπορούσατε να αντέξετε χωρίς μπάνιο; Πώς θα νιώθατε αν προσπαθούσατε να ανοίξετε τη βρύση και δεν έτρεχε ούτε μια σταγόνα; Πώς θα νιώθατε αν ξέρατε ότι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν, αγωνίζονται, πολεμούν για λίγο νερό; Είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε όλες αυτές τις καταστάσεις, γιατί το νερό υπάρχει, ρέει, τρέχει από τη βρύση μας, δροσίζει τα λουλούδια μας, ποτίζει τα χωράφια μας. Το νερό δίνει ζωή στον γαλάζιο πλανήτη μας, εμπλουτίζει κάθε πλευρά της καθημερινής μας ζωής, γίνεται στοιχείο βασικό για όλες τις μορφές ζωής και την ανθρώπινη ζωή. Το νερό είναι η ίδια η ζωή!

Δεν υπάρχει πιο πολύτιμος φυσικός πόρος από το νερό. Το ασφαλές πόσιμο νερό, τα υγιή και ανέπαφα φυσικά οικοσυστήματα και η σταθερή παροχή τροφίμων είναι μερικά από τα πράγματα που διακυβεύονται, καθώς η σπατάλη του, γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Το πόσιμο νερό δεν είναι ανανεώσιμος πόρος. Όσο περισσότερο αυξάνεται ο πληθυσμός και η κατανάλωσή του, τόσο λιγότερο θα έχουμε αν δεν το προσέχουμε!

Η Lidl Κύπρου, διαχρονικά ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβαλλοντισμού, έχει εμπνευστεί τα Lidl Eco Hacks. Η νέα αυτή οικολογική πρωτοβουλία αποτελείται από μια σειρά από χρήσιμα βίντεο με συμβουλές που μπορούμε να εφαρμόσουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, αλλάζοντας λίγο τις συνήθειες μας!

Αν υπάρχει κάποιος κατάλληλος να μας μιλήσει για τη σημαντικότητα του να μειώσουμε τη σπατάλη νερού είναι η ραδιοφωνική παραγωγός και πρέσβειρα του UNRF αλλά και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ''End Climate Change, Start Climate of Change'', Έλενα Ολυμπίου.

Η Έλενα πρόσφατα ταξίδεψε στο Νεπάλ, όπου σαν μέλος μιας εθελοντικής ομάδας βοήθησε στην εκσκαφή ενός αυλακιού μήκους 6 χιλιομέτρων για να έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό μια κοινότητα με περισσότερες από 46 οικογένειες!

Στο τελευταίο βίντεο των Lidl Eco Hacks, η Έλενα μας δείχνει πανεύκολα και χρήσιμα tips για να μειώσουμε την κατανάλωση νερού στο σπίτι! 

Είναι αλήθεια ότι το καθαρό, πόσιμο νερό σπαταλιέται άσκοπα είτε γιατί στάζει η βρύση μας είτε γιατί την αφήνουμε να τρέχει άσκοπα, ενώ δε χρειάζεται, είτε γιατί ποτίζουμε πιο συχνά από όσο πρέπει, είτε γιατί πλένουμε το αυτοκίνητο με λάστιχο.

Μπορούμε να μειώσουμε αυτή τη σπατάλη; Μπορούμε να αλλάξουμε λίγο τις καθημερινές μας συνήθειες;

Ναι, μπορούμε, αρκεί να το προσπαθήσουμε! Στο χέρι μας είναι να προσέξουμε τη χρήση του νερού, να κάνουμε το σπίτι μας πιο οικολογικό, και γιατί όχι, να βάλουμε το λιθαράκι μας για έναν κόσμο πιο βιώσιμο!

Οι επόμενες γενιές θα αναγκαστούν να ζήσουν στον πλανήτη μας σε όποια κατάσταση κι αν τον αφήσουμε εμείς. Η αποτυχία εξοικονόμησης νερού, τώρα που είναι ξεκάθαρη αναγκαιότητα, αποτελεί ορατό κίνδυνο για τις μελλοντικές γενιές!

Η εξοικονόμηση νερού ξεκινά από το σπίτι. Προσαρμόζοντας μικρές πρακτικές για τη μείωση της κατανάλωσης νερού, μπορεί συλλογικά να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον και την κοινότητά μας μακροπρόθεσμα. Δείτε το βίντεο που ετοίμασε η Έλενα για τα Lidl Eco Hacks και βάλτε κι εσείς το λιθαράκι σας στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση