ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:37
 

Κορωνοϊός: Ελπίδες για εμβόλιο πριν από το φθινόπωρο

Ενθαρρυντικά είναι και τα αποτελέσματα των προσπαθειών παρασκευής φαρμάκων που θα πετύχουν να βοηθήσουν στη θεραπεία των πασχόντων από COVID-19.

Newsroom Κ, Αθήνα

Ο εντατικός αγώνας που δίνουν καθημερινά οι επιστήμονες στις τέσσερις γωνίες του πλανήτη, προκειμένου να βρουν φάρμακα και να παρασκευάσουν εμβόλιο κατά του φονικού κορωνοϊού, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης εκφράζουν την ελπίδα ότι το δικό τους εμβόλιο κατά του COVID-19, που πρόκειται να ξεκινήσει κλινική δοκιμή σε 500 ασθενείς τις επόμενες ημέρες, πιθανώς να είναι έτοιμο μέχρι το φθινόπωρο, εάν φυσικά ισχύσει το «πιο αισιόδοξο σενάριο».

Την ίδια στιγμή, ένα γερμανικό «υποψήφιο» εμβόλιο, της εταιρeίας CureVac, αναμένεται να εισέλθει στη φάση της κλινικής δοκιμής τον Ιούνιο ή το αργότερο τον Ιούλιο, σε περίπου 100 εθελοντές.

Ενθαρρυντικά είναι και τα αποτελέσματα των προσπαθειών παρασκευής φαρμάκων που θα πετύχουν να βοηθήσουν στη θεραπεία των πασχόντων από COVID-19. Ηδη, η ιαπωνική Fujifilm Holdings Corp. ανακοίνωσε ότι η δική της «πρόταση», το αντιγριπικό σκεύασμα Avigan, πρόκειται να μπει στο δεύτερο στάδιο κλινικών δοκιμών σε ασθενείς που νοσούν με COVID-19, στις ΗΠΑ.

Στην κλινική μελέτη, που θα εκπονηθεί σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της ίδιας πόλης και το νοσοκομείο Μπρίγκαμ, θα συμμετάσχουν 50 ασθενείς. Την ίδια στιγμή, παρόμοια έρευνα για το Avigan, που πραγματοποιείται στην Ιαπωνία, βρίσκεται ήδη στο τρίτο στάδιο κλινικών μελετών.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer Inc ανακοίνωσε, εξάλλου, πως τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε από την έρευνά της σχετικά με ένα παλαιότερο φάρμακο, το οποίο χορηγείτο για τη θεραπεία της άτυπης πνευμονίας που εμφάνιζαν τα κρούσματα Sars –ενός διαφορετικού κορωνοϊού, που προκάλεσε επιδημία το 2003–, είναι ενθαρρυντικά και για ασθενείς με COVID-19. Τους ερχόμενους μήνες θα ενταχθεί και αυτό το σκεύασμα στο στάδιο των κλινικών δοκιμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  |  Υγεία  |  Coronavirus  |  Ευρώπη  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  15:44

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X