ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οκτώ στους δέκα Κύπριους χαρακτηρίζουν καλή την κατάσταση υγείας τους

Ποσοστό 80,9% του πληθυσμού ηλικίας 15 ετών και άνω θεωρεί την κατάσταση υγείας του πολύ καλή ή καλή

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οκτώ στους δέκα Κύπριους ανέφεραν ότι έχουν πολύ καλή ή καλή κατάσταση υγείας, σύμφωνα με τα ευρήματα της Ευρωπαϊκής Έρευνας Υγείας για το 2019, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στοιχεία σχετικά με την κατάσταση υγείας του πληθυσμού, τις μακροχρόνιες ασθένειες, τα ατυχήματα, τη φυσική κατάσταση, την αυτοεξυπηρέτηση αναγκών, τη συναισθηματική κατάσταση, τη χρήση υπηρεσιών υγείας, το κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ και άλλα γενικά στοιχεία υγείας.

Σύμφωνα ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας, στα κυριότερα αποτελέσματα της έρευνας καταγράφεται ότι ποσοστό 80,9% του πληθυσμού ηλικίας 15 ετών και άνω θεωρεί την κατάσταση υγείας του πολύ καλή ή καλή, 14,2% μέτρια και 4,9% κακή ή πολύ κακή.

Οι συχνότερες μακροχρόνιες ασθένειες που παρουσιάζονται ανάμεσα στον πληθυσμό είναι η υπέρταση, η υπερλιπιδαιμία (δηλαδή η ύπαρξη χοληστερόλης στο αίμα σε ψηλά επίπεδα), οι παθήσεις στη μέση ή άλλα χρόνια προβλήματα μέσης, οι παθήσεις του αυχένα ή άλλα χρόνια προβλήματα του αυχένα, οι παθήσεις των αρθρώσεων (εξαιρούμενης της αρθρίτιδας) και ο διαβήτης.

Επίσης, ποσοστό 88,1% των ερωτηθέντων ηλικίας 55 ετών και άνω είναι σε θέση να διεκπεραιώνει όλες τις καθημερινές προσωπικές δραστηριότητες όπως το φαγητό, το να κάθονται και να σηκώνονται από το κρεβάτι, το ντύσιμο, το μπάνιο και τη χρήση τουαλέτας, χωρίς καμιά δυσκολία.

Το ποσοστό του πληθυσμού που έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο κατά τους τελευταίους 12 μήνες ως εσωτερικός ασθενής ανέρχεται στο 8,3%.

Κατά την περίοδο των 12 τελευταίων μηνών ποσοστό 67,6% του πληθυσμού ηλικίας 15 ετών και άνω επισκέφθηκε γενικό ή οικογενειακό ιατρό.

Κατά την περίοδο των 12 τελευταίων μηνών ποσοστό 64,6% του πληθυσμού επισκέφθηκε ειδικό ιατρό ή χειρουργό.

Το ποσοστό του πληθυσμού που έχει επισκεφθεί οδοντίατρο ή ορθοδοντικό κατά τους τελευταίους 12 μήνες ανέρχεται στο 59,3%.

Χρήση φαρμάκων κατόπιν συνταγής γιατρού, κατά τις τελευταίες 2 βδομάδες, έγινε από το 37,2% του πληθυσμού.

Μεταξύ του πληθυσμού ηλικίας 15 ετών και άνω, η πλειοψηφία 74,5%, δήλωσε ότι δεν καπνίζει καθόλου, ενώ ποσοστό 22,5% δήλωσαν ότι καπνίζουν καθημερινά και 3,0% καπνίζουν περιστασιακά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση