ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σ. Κυριακίδου: Οι σκέψεις μας σε γιατρούς και νοσηλευτές κατά την Ημέρα Υγείας

Είναι σημαντικό εσείς, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, να προστατεύονται από τον κίνδυνο μόλυνσης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Σήμερα, κατά την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, οι σκέψεις μας στρέφονται σε όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που πλήττονται από την άνευ προηγουμένου κρίση υγείας που βιώνουμε», δήλωσε σήμερα η αρμόδια για θέματα υγείας Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου, κάνοντας ειδική μνεία στο ιατρικό προσωπικό και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID19.

«Οι σκέψεις μας είναι με εκείνους που υποφέρουν, την οικογένεια και τους φίλους εκείνων που έχουμε χάσει και τα πολλά εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, των οποίων οι ζωές έπρεπε να αλλάξουν δραστικά», δήλωσε η Επίτροπος.

«Σήμερα, όπως κάθε μέρα, οι σκέψεις μας είναι επίσης με τους γενναίους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη στην ΕΕ και σε όλο τον κόσμο. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε λόγο να τιμήσουμε και να χαιρετήσουμε τα 4,5 εκατομμύρια νοσηλευτές και μαιών σε ολόκληρη την ΕΕ», αναφέρει.

«Σας μιλάω άμεσα λέγοντας ότι οι άοκνες προσπάθειές σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID19 αποτελούν πηγή έμπνευσης και θάρρους για όλους μας», σημειώνει. «Επίσης, συγχαίρω τους γιατρούς, περίπου 1,9 εκατομμύρια από εσάς σε ολόκληρη την ΕΕ, οι οποίοι συνεχίζουν να βρεθούν στην πρώτη γραμμή θεραπείας των ασθενών», τόνισε η Επίτροπος.

«Τα νοσοκομεία, οι κλινικές και τα ιδρύματά μας λειτουργούν επίσης χάρη στους 4,1 εκατομμύρια βοηθούς υγειονομικής περίθαλψης που παρέχουν άμεση προσωπική φροντίδα και βοήθεια στους ασθενείς».

«Είναι σημαντικό εσείς, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, να προστατεύονται από τον κίνδυνο μόλυνσης. Με την δρομολόγηση των κοινών προμηθειών της ΕΕ, υποστηρίζουμε τα Κράτη Μέλη να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερο ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό για την προστασία των χεριών, του σώματος, των ματιών και των αναπνευστικών οδών. Ως πρόσθετο δίχτυ ασφαλείας, προτείνουμε τη δημιουργία του στρατηγικού αποθέματος του rescEU, ενός κοινού ευρωπαϊκού αποθέματος ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού και επαναχρησιμοποιούμενων μασκών», αναφέρει η Επίτροπος.

«Για να αυξήσουμε την παραγωγή αυτού του εξοπλισμού, έχουμε εγκρίνει αποφάσεις για αναθεωρημένα εναρμονισμένα πρότυπα. Αυτό θα βοηθήσει τις εταιρείες να κατασκευάσουν τα αντικείμενα χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τα πρότυπα υγείας και ασφάλειας μας, και ιδιαίτερα χωρίς αδικαιολόγητες καθυστερήσεις», υπενθυμίζει η Επίτροπος.

«Ξέρω ότι βρίσκεστε υπό πρωτοφανή πίεση και πολλά νοσοκομεία είναι υπερφορτωμένα. Προκειμένου να ελαφρυνθούν ορισμένες από αυτές τις πιέσεις, έχουμε εκδώσει πρακτικές οδηγίες στα Κράτη Μέλη για να ενθαρρύνουμε και να διευκολύνουμε τη διασυνοριακή θεραπεία των ασθενών και την ανάπτυξη του ιατρικού προσωπικού», σημειώνει.

«Μεταξύ ορισμένων από τα καλύτερα εργαλεία για την καταπολέμηση αυτού του ιού και την προστασία των ασθενών είναι οι γνώσεις και η εμπειρία σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εφαρμόζουμε ένα σύστημα υποστήριξης κλινικής διαχείρισης για να σας υποστηρίξουμε στην ανταλλαγή των γνώσεων και των κλινικών σας περιπτώσεων σε ολόκληρη την ΕΕ», καταγράφει στο μήνυμά της η Επίτροπος.

«Είμαι ενθουσιασμένη που βλέπω κάθε βράδυ τα παράθυρα να ανοίγουν και να ακούω τα δυνατά χειροκροτήματα και ευθυμίες από ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη και τώρα τον κόσμο, για να τιμήσουν όλους τους εργαζόμενους - τους νοσηλευτές, τους γιατρούς, τους θεραπευτές, τους βοηθούς υγειονομικής περίθαλψης και το προσωπικό νοικοκυριού», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  |  Υγεία  |  Ευρώπη  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση