ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:34
 

Air France: Οι απεργίες της Air France θα κοστίσουν €170 εκατ.

Οι απεργίες θα ξεκινήσουν από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 11 Απριλίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Air France ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι απεργίες των εργαζομένων της, που αθροίζονται σε επτά ημέρες στο διάστημα από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι και τον τρέχοντα μήνα,  οι οποίοι διεκδικούν καλύτερους όρους αμοιβής, θα της κοστίσουν €170 εκατομμύρια.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο όμιλος αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η επίδραση στο λειτουργικό κέρδος της Air France, επτά ημερών απεργιών μεταξύ 22 Φεβρουαρίου και 11 Απριλίου (υπολογίζει και την αυριανή εξαγγελθείσα κινητοποίηση) εκτιμάται στα €170 εκατομμύρια».

Η εκτίμηση περιλαμβάνεται σε ανακοίνωση για τους αριθμούς επιβατών της Air France – KLM, σύμφωνα με την οποία έχουν αυξηθεί κατά 5,4% τον Μάρτιο.     

Τα απεργιακά μέτρα αναμένεται να συνεχιστούν την Τρίτη και την Τετάρτη για σύνολο επτά ημερών από τότε που άρχισαν τον Φεβρουάριο.
 
Η Air France εκτιμά ότι μια πτήση στις τέσσερις θα ακυρωθεί την Τρίτη.

Προγραμματίζονται και νέες απεργίες στις 17,18, 23 και 24 Απριλίου.

Τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επωφεληθούν από τις περικοπές που έγιναν εδώ και χρόνια για να επιστρέψει η αεροπορική εταιρεία στην κερδοφορία, αφού εκ των πραγμάτων οι μισθοί τους έμειναν στάσιμοι από το 2011.

Τα απεργιακά μέτρα στην Air France συμπίπτουν χρονικά με απεργιακά μέτρα στη σιδηροδρομική εταιρεία SNCF και με διαδηλώσεις από φοιτητές, δημόσιους υπάλληλους, εργαζόμενους στον ενεργειακό τομέα και στη συλλογή σκυβάλων.

Η SNCF ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι οι απεργίες εναντίον των σχεδιασμών της για αναδιάρθρωση της εταιρείας, που αντιμετωπίζει προβλήματα με χρέη, της έχουν ήδη κοστίσει γύρω στα €100 εκατομμύρια.

Παρόλο που οι διάφορες κινητοποιήσεις έχουν διαφορετικούς στόχους, έχουν ωστόσο δημιουργήσει ένα γενικότερο κλίμα κοινωνικής απαρέσκειας την ώρα που ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν προωθεί τους φιλόδοξους μεταρρυθμιστικούς σχεδιασμούς του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

KPMG Enterprise European Family Business Barometer 2019: Έτοιμες να παραδώσουν τα ηνία στην επόμενη γενιά οι ευρωπαϊκές οικογενειακές επιχειρήσεις

KPMG Enterprise European Family Business Barometer 2019: Έτοιμες να παραδώσουν τα ηνία στην επόμενη γενιά οι ευρωπαϊκές οικογενειακές επιχειρήσεις

Το 35% πιστεύει ότι η βασική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) πρέπει να είναι η ολοκλήρωση της ενιαίας ευρωπαϊκής ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X