ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δημοπρατείται η χειρόγραφη «Επιστολή του Θεού» του Αϊνστάιν (φωτο)

Έχει το μέγεθος μιάμισης σελίδας, αναμένεται να κοστίσει τουλάχιστον 1,5 εκατ. δολάρια στον συλλέκτη που θα την αποκτήσει

Kathimerini.gr

Σε δημοπρασία βγαίνει στη Νέα Υόρκη η χειρόγραφη επιστολή του Αϊνστάιν στην οποία περιγράφει τις απόψεις του για τη θρησκεία και τον Θεό.

Η επίμαχη επιστολή που έχει το μέγεθος μιάμισης σελίδας, αναμένεται να κοστίσει τουλάχιστον 1,5 εκατ. δολάρια στον συλλέκτη που θα την αποκτήσει, μέσω του οίκου Christie's.

«Η λέξη Θεός για εμένα δεν είναι παρά η έκφραση και το προϊόν των ανθρώπινων αδυναμιών και η Αγία Γραφή, δεν είναι παρά μόνο μια συλλογή σεβαστών μύθων, αλλά παρ’ όλα αυτά, μάλλον πρωτόγονων», έγραφε σε ηλικία 74 ετών ο Αϊνστάιν, έναν χρόνο πριν από τον θάνατό του, το 1954.

Η χειρόγραφη επιστολή απευθύνεται στον Γερμανό φιλόσοφο, Έρικ Γκούτκιντ, που είχε γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Διάλεξε τη Ζωή: Η Βιβλική Έκκληση για Εξέγερση». Γράφτηκε την εποχή που ο Αϊνστάιν ζούσε στο Νιού Τζέρσεϊ.

«Για εμένα, η εβραϊκή θρησκεία είναι, όπως όλες οι άλλες θρησκείες, η ενσάρκωση μιας πρωτόγονης δεισιδαιμονίας», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Αϊνστάιν.

Η επιστολή είναι γραμμένη στα γερμανικά και διατηρείται σε άριστη κατάσταση.

Τον Οκτώβριο του 2017, ένα χειρόγραφο σημείωμα του Αϊνστάιν που αναφερόταν στο «Μυστικό της Ευτυχίας» πωλήθηκε στην Ιερουσαλήμ έναντι 1,56 εκατ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση