ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Tesla: Αποζημίωση 137 εκατ. δολαρίων για τον υπάλληλο του ασανσέρ

Yπήρξε αποδέκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς από τους προϊσταμένους του

Money Review

Αποζημίωση 136,9 εκατ. δολαρίων επιδίκασε σε πρώην υπάλληλο της Tesla δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, καθώς έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του ότι υπήρξε αποδέκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς από τους προϊσταμένους του.

Ο Owen Diaz, που είναι μαύρος και χειριζόταν το ασανσέρ του κτιρίου της Tesla, ισχυρίστηκε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk έκανε τα στραβά μάτια στις ρατσιστικές συμπεριφορές. Όπως είπε, προϊστάμενοί του του έλεγαν: «Ν—–, βιάσου και πάτα το κουμπί» ή «Ν—–, βγάλε αυτές τις μπαταρίες από το ασανσέρ».

Οι περισσότεροι υπάλληλοι της Tesla έχουν υπογράψει συμβόλαια που τους υποχρεώνουν να επιλύουν τυχόν εργασιακές διαφορές μέσω απευθείας συμβιβασμού με την εταιρεία. Ο Diaz ήταν συμβασιούχος, κάτι που σημαίνει ότι δεν δεσμευόταν από τέτοιο συμβόλαιο και έτσι μπόρεσε να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Δούλεψε για λιγότερο από έναν χρόνο στην Tesla, πριν να αποχωρήσει, την άνοιξη του 2016.

Ο Diaz εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο Musk δεν επικοινώνησε μαζί του. «Ο Elon δεν μου τηλεφώνησε, δεν έστειλε ένα γράμμα, ένα text στο κινητό, ένα μήνυμα από αεροπλάνο στον ουρανό ή δεν έστειλε ένα από αυτά τα διαστημόπλοια για να ζητήσει συγνώμη», είπε.

Πάντως, δημοσίευμα των New York Times είχε αποκαλύψει από το 2018 το περιβάλλον των παρενοχλήσεων και των διακρίσεων που επικρατεί μέσα στην Tesla.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση