ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Apple: Θα γίνει η πρώτη εταιρεία 4 τρισ. στον κόσμο;

Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της Wedbush, η ζήτηση για το τελευταίο iPhone θα ανέλθει περίπου στα 220 με 230 εκατ. κομμάτια για το φορολογικό έτος

Money Review

Το κατώφλι των 4 τρισ. δολαρίων θα μπορούσε να περάσει η Apple μέχρι το τέλος του 2024, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της Wedbush Securities, οι οποίοι ήταν ανάμεσα στους πρώτους που προέβλεψαν -ορθώς- ότι θα γινόταν η πρώτη εταιρεία διεθνώς με κεφαλαιοποίηση άνω των 3 τρισ. δολαρίων.

Τώρα, η Wedbush εκτιμά ότι ο τεχνολογικός κολοσσός θα σπάσει νέο ρεκόρ, ανεβάζοντας την τιμή στόχο της μετοχής στα 250 δολάρια (στο τέλος της περασμένης εβδομάδας άγγιζε σχεδόν τα 195 δολάρια).

«Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του 2024, η Apple θα είναι η πρώτη εταιρεία κεφαλαιοποίησης 4 τρισ. δολαρίων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον ρυθμό της ανάπτυξης και της χρηματοδότησης που υπολογίζουμε», ανέφεραν οι αναλυτές. Σε επόμενο σημείωμά τους ανέφεραν: «Πιστεύουμε ότι η Apple οδεύει προς μία ισχυρή εορταστική περίοδο τις επόμενες εβδομάδες, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα φανεί σε μεγαλύτερη ανάπτυξη του iPhone 15 σε σχέση με τις εκτιμήσεις της αγοράς για το τρίμηνο του Δεκεμβρίου».

Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της Wedbush, η ζήτηση για το τελευταίο iPhone θα ανέλθει περίπου στα 220 με 230 εκατ. κομμάτια για το φορολογικό έτος και μπορεί να ανέβει περαιτέρω εάν περισσότεροι χρήστες αναβαθμίσουν τα κινητά τους. Σημειώνεται πως βάσει των υπολογισμών της Wedbush Securities περίπου το 25% από τους 1,2 δισ. χρήστες της Apple δεν έχει αλλάξει κινητό εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια.

Ορισμένοι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί για τις προοπτικές της Apple λόγω της κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, φοβούμενοι ότι θα αυξηθούν οι πιέσεις που ασκεί η κινεζική κυβέρνηση απέναντι στις πωλήσεις των iPhone. Σύμφωνα όμως με τους αναλυτές της Wedbush ακόμη και ένα τέτοιο σενάριο είναι διαχειρίσιμο, διότι ακόμη και οι πρόσφατοι περιορισμοί που επέβαλε η Κίνα δεν επηρέασαν ιδιαίτερα τη ζήτηση. Εξάλλου, η Apple έχει κατοχυρώσει ένα καλό μερίδιο στην κινεζική αγορά παρότι ανταγωνίζεται εγχώριες μάρκες, όπως η Huawei.

Στο κομμάτι των υπηρεσιών της Apple, η Webdush αναμένει διψήφια ανάπτυξη με την αξία να αγγίζει έως και το 1,6 τρισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι το 2023 ήταν «χρυσή» χρονιά για την Apple, καθώς η μετοχή εκτινάχθηκε κατά περίπου 58% και έγινε η πρώτη εταιρεία με κεφαλαιοποίηση άνω των 3 τρισ. δολαρίων. Αυτό αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην επενδυτική «μανία» για την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία πυροδότησε ράλι στις μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση