ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Βρετανία στο παιχνίδι των υδρογονανθράκων

Τετ - α- τετ Αναστασιάδη με τον υπουργό Ενέργειας της Βρετανίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι η ανακάλυψη αποθεμάτων υδρογονανθράκων αποτελεί μεγάλη εξέλιξη για όλες τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου, σημειώνοντας ότι οι τεράστιες επενδύσεις που απαιτούνται για την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου, δημιουργούν τη δυναμική για μεγαλύτερη συνεργασία.

Μιλώντας χθες βράδυ σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο υπουργός Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου Μάικλ Φάλον, παρουσία Βρετανών επιχειρηματιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει και να εφαρμόσει όλα τα αναγκαία μέτρα για να υλοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητες της Κύπρου να καταστεί ενεργειακό κέντρο στην περιοχή, προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Από την πλευρά του ο Μάικλ Φάλον είπε ότι η Κύπρος είναι σημαντικός εταίρος στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι η ανεύρεση υδρογονανθράκων μπορεί να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.
Είπε επίσης ότι οι Βρετανικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να εργαστούν με την Κύπρο για να αξιοποιήσουν πλήρως τα αποθέματα υδρογονανθράκων

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση