ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το «Bref» της Χριστίνας Πιτούλη ταξιδεύει...

Εκτός από την Θεσσαλονίκη, θα προβληθεί σε φεστιβάλ στο Σαντιάγο, στο Μόντρεαλ, κ.ά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το «Bref» ανεβαίνει βόρεια και θα συμμετέχει στο επίσημο πρόγραμμα του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου και θα διαγωνιστεί στο τμήμα ταινιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 Έχοντας λάβει την Ειδική Μνεία της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα «Articulo 31» στην Μαδρίτη, την χρονιά που μας πέρασε, το «Bref» προβλήθηκε σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου και ντοκιμαντέρ σε χώρες όπως η Ισπανία, η Κολομβία, η Αγγλία και η Πορτογαλία, αποσπώντας πολλά θετικά σχόλια.

 Το Μάρτιο του 2014, εκτός από την Θεσσαλονίκη, θα προβληθεί σε φεστιβάλ στο Σαντιάγο (Χιλή), στο Μόντρεαλ (Καναδάς), το Μιλάνο (Ιταλία) και την Μάλαγα (Ισπανία).

 Η ταινία, μέσα απο μαρτυρίες ανθρώπων απο την Αφρική που ζουν στην Ισπανία, προσεγγίζει την πρακτική της κλειτοριδεκτομής. Οι αντικρουόμενες απόψεις και εμπειρίες τους αποκαλύπτουν την πολυπλοκότητα αυτού του αμφιλεγόμενου ζητήματος, στο οποίο τα όρια ανάμεσα στα ανθρώπινα δικαιώματα και την πολιτιστική κληρονομιά συναντιούνται.

Η σκηνοθέτις Χριστίνα Πιτούλη είναι μόλις 27 ετών, σπούδασε δημοσιογραφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές για το Δημιουργικό Ντοκιμαντέρ στο Universidad Autónoma de Barcelona, στην Βαρκελώνη.

 Το 2012, σκηνοθέτησε το πρώτο της μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Des de Baix», το οποίο συμμετείχε σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, και κέρδισε το βραβείο «We can Do» στο διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου.

 Στη συνέχεια σκηνοθέτησε το μεσαίου μήκους ντοκιμαντέρ «Bref», που αυτή την στιγμή κάνει την πορεία του σε διεθνή φεστιβάλ, αλλά και το ελληνικό μικρού μήκους «Χαρτιά», το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

 Τώρα, σκηνοθετεί στην Βαρκελώνη το πρώτο της μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «The Most Boring Thing in the World». Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει επιλεγεί απο το EDN και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και θα παρουσιαστεί στο «Docs In Thessaloniki - Pitching Forum» φέτος.

 (Το «Bref» θα προβληθεί την Πέμπτη 20 Μαρτίου στις 20.00 το βράδυ και το Σάββατο 22 Μαρτίου στις 17.30 το απόγευμα στην αίθουσα «Τώνια Μαρκετάκη» στο λιμάνι, στα πλαίσια του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης)

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση