ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Κανένας και οι πολίτες

Του Κυριάκου Ιεζεκιήλ*

Όλα τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα δείχνουν ότι ο μεγάλος κερδισμένος των Ευρωεκλογών θα είναι ο… «Κανένας». Εάν μετρούσαμε την αποχή, τότε δύο έδρες, ίσως και τρεις από τις έξι που δικαιούμαστε ως Κύπρος, θα έπρεπε να παραμείνουν κενές. Όλοι όμως ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Είτε ψηφίσουν 100.000 πολίτες, είτε 100 πλάσματα, το αποτέλεσμα θα κριθεί από το ποσοστό των εγκύρων ψήφων. Ακόμα και εάν ψηφίσουν μόνο οι συγγενείς και οι φίλοι, ο κανόνας είναι απλός: θα εκλεγούν έξι Κύπριοι Ευρωβουλευτές. 

Το παράδοξο είναι ότι αυτοί που πληρώνουν το πιο σκληρό τίμημα από την οικονομική κρίση, θα έχουν χάσει το δίκαιο τους. Η δική τους συνειδητή αποχή από την κάλπη θα δικαιώσει αυτούς που ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή και την κοινωνική δυσπραγία. Γιατί οι μόνοι που βολεύονται με την αποχή θα έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν για ακόμα μια νίκη του κατεστημένου. Ακόμα μια νίκη του διπολισμού και της κομματοκρατίας που μας οδήγησε στην ανεργία, στα κοινωνικά παντοπωλεία, στο κούρεμα, στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Το θύμα γίνεται συνένοχο στο έγκλημα.

Το αποτέλεσμα θα φανεί την επόμενη μέρα των εκλογών. Ο «Κανένας» δεν θα λύσει τα προβλήματα των πολιτών, ούτε θα ασχοληθεί με τα επιτόκια, την πρώτη κατοικία, την επιμήκυνση των δανείων, τους ημικρατικούς, τα κοινωνικά παντοπωλεία. Θα κοιμηθούμε ξανά όπως ψηφίσαμε. Επιβραβεύοντας στην ουσία το κομματικό και οικονομικό κατεστημένο. Επιβραβεύοντας τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Εάν όμως πραγματικά θέλουμε ως πολίτες να γυρίσουμε σελίδα, να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο και να κερδίσουμε ελπίδα και προοπτική τότε οφείλουμε να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Να συμμετάσχουμε και να ψηφίσουμε. Ενεργά και έμπρακτα. Στηρίζοντας προτάσεις που δίνουν διέξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο και προσφέρουν μια διεκδικητική επιλογή στο Κυπριακό.

Οι πολίτες να επιλέξουν ανάμεσα στις δυνάμεις του κατεστημένου, του διπολισμού, του… Κανένα και για, πρώτη φορά, της Συμμαχίας Πολιτών.

Ο τελικός λόγος ανήκει σ’ εμάς τους πολίτες.

Καλή Ανάσταση!

* Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας της Συμμαχίας Πολιτών

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση