ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα εποχή, νέα δυναμική!

του Κωνσταντίνου Γιάγκου*

Η νέα εποχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι γεγονός. Το τελευταίο διάστημα λέχθηκαν αρκετά για τα νέα δεδομένα, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που προκύπτουν σ’ αυτό το νέο περιβάλλον. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των δήμων, οικονομική βιωσιμότητα των νέων Αρχών, ουσιαστική συμβολή στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη, ποιοτικότερες υπηρεσίες στους δημότες.

Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο και αυτό αποτελεί συγκλίνουσα άποψη. Κάθε αρχή και δύσκολη. Η καλή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, η συναίνεση είναι θεωρώ εκ των ων ουκ άνευ. Κοινή επιδίωξη είναι άλλωστε μια λειτουργική και αποτελεσματική Τοπική Αυτοδιοίκηση, κτισμένη γύρω από τις ανάγκες των σύγχρονων πολιτών.

Ισχυρή πεποίθησή μου είναι ότι η νέα εποχή εκτός από γνώση και εμπειρία, χρειάζεται παράλληλα νέα μυαλά και ιδέες. Πολύ περισσότερο έχει ανάγκη σύγχρονες ανθρωποκεντρικές προσεγγίσεις, μεράκι, όραμα και ανοικτούς ορίζοντες. Με αυτές τις σκέψεις, εξήγγειλα την υποψηφιότητα μου για την Αντιδημαρχία του Αγίου Δομετίου. Τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και εργάζομαι σήμερα.

Ο Άγιος Δομέτιος τα τελευταία χρόνια έκανε βήματα προς τα μπρος σε αρκετά επίπεδα, παρά τις αντιξοότητες που δημιούργησαν αστάθμητοι παράγοντες όπως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός. Πιστεύω, ωστόσο, ότι είναι πολλά ακόμη που μπορούν να γίνουν στο μέλλον για την ακριτική μας περιοχή. Υπάρχουν δυνατότητες και προοπτικές σε διάφορα επίπεδα για:

• τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
• την ενίσχυση του τομέα της καθαριότητας.
• την αναβάθμιση των υποδομών.
• την αύξηση των δημοσίων χώρων πρασίνου.
• την πολιτιστική ανάπτυξη.
• την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας.
• την προστασία των ζώων.

Μέσα από την εμπλοκή μου στα κοινά, έμαθα την αξία της σύνθεσης απόψεων και της αξιοποίησης όλων των δυνάμεων. Γι’ αυτό και το πρόγραμμά μας διαμορφώνεται αυτή την περίοδο μέσα από έναν εντατικό, καθημερινό διάλογο με τους δημότες, τα οργανωμένα σύνολα, φορείς και ομάδες πολιτών που δραστηριοποιούνται στο δημοτικό μας διαμέρισμα. Ειλικρινά πιστεύω σε μια κοινή προσπάθεια στην οποία δεν χωρούν αποκλεισμοί.

Το βέβαιο είναι ότι ο Άγιος Δομέτιος χρειάζεται τις ιδέες των δημοτών του, τον ενθουσιασμό και τον δυναμισμό τους. Στόχος μας είναι μια ρεαλιστική πρόταση, μακριά από μεγάλα λόγια και βαρύγδουπες διακηρύξεις, που να δίνει δυναμική ώθηση στην περιοχή μας. Υπάρχουν καλές πρακτικές και σύγχρονες λύσεις από το εξωτερικό που μπορούν να υιοθετηθούν, καθώς επίσης τεχνογνωσία και εμπειρογνωμοσύνη που μπορεί να αντληθεί.

Προχωράμε με όραμα, συνέπεια και αποφασιστικότητα. Για έναν Άγιο Δομέτιο πρωταγωνιστή. Για τον Δήμο μας και τους συνδημότες μας, που ζητούν λιγότερες δηλώσεις και υποσχέσεις, περισσότερη δουλειά και αποτελέσματα.

*Υποψήφιος Αντιδήμαρχος Αγίου Δομετίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση