ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το ενδιαφέρον της αξιολόγησης στρέφεται στα μη εξυπηρετούμενα

Την Πέμπτη τετ α τετ Γεωργιάδη με την Τρόικα

Τα όσα άκουσαν οι εκπρόσωποι εργοδοτικών οργανώσεων -ΚΕΒΕ, ΟΕΒ- στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Τρίτης με το τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικα, στην έδρα της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης,  δεν άφησαν πολλές αμφιβολίες για το που βρίσκεται το "ζουμί" της τέταρτης αξιολόγησης: στα μη εξυπηρετούμενα.

Η σχετική συζήτηση θα μπεί επί της ουσίας και κατά το τετ α τετ του υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, με την Τρόικα την Πέμπτη.

Μάλιστα το σενάριο του διαχωρισμού της Τρ. Κύπρου θεωρείται ουδέτερο για την Τρόικα, υπό την έννοια ότι είτε δημιουργηθεί κτηματική / αναπτυξιακή τράπεζα, είτε εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, η ουσία είναι ότι τα δάνεια πρέπει να εισπραχτούν. Μάλιστα θεωρείται πιο επείγον να υπάρξει η κατάλληλη νομοθεσία που θα επιτρέψει στις τράπεζες να εισπράξουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούν.

"Είναι χαμένα χρήματα και όπως να το χειριστείς (το θέμα), εμείς οι Κύπριοι, η οικονομία μας" θα πρέπει να τα πληρώσει, τόνισε ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Φειδίας Πηλείδης.

Το αιτούμενο θεσμικό πλαίσιο θα ρυθμίζει ζητήματα εκποιήσεων και αφερέγγυων δανειοληπτών, με σκοπό την αποφυγή δόλιων πτωχεύσεων.

"Η Τρόικα επανέλαβε φορτικά ότι τους ενδιαφέρει πάρα πολύ να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατό αυτό το νομοσχέδιο στο σύνολο του και ότι δεν θεωρούν πως υπάρχουν άλλοι τρόποι αυτή τη στιγμή για να ξεφύγουμε από τη δύσκολη κατάσταση", δήλωσε ο ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Πήλικος.

ΚΕΒΕ κια ΟΕΒ έθεσαν και το ζήτημα του ορισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ωστόσο το θέμα θα ρυθμιστεί, πανευρωπαϊκά, με σχετική οδηγία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σιγή ιχθύος… για το ΓΕΣΥ

 

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση