ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η ΠΕΟ καταδικάζει το ενδεχόμενο μαζικών εκποιήσεων

Nα πληρώσουν πρώτα τα χρέη τους στις τράπεζες οι μεγαλοφειλέτες

ΚΥΠΕ

Σχετικά με το Νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί από την κυβέρνηση και αφορά τη διαδικασία εκποίησης περιουσιών, η ΠΕΟ θεωρεί αδιανόητο και κοινωνικά απαράδεκτο, αυτοί που πληρώνουν το βαρύ τίμημα της κρίσης και έχουν χάσει την δουλειά τους, έχουν μειωθεί δραστικά τα εισοδήματα τους ή ακόμα πολλοί αναγκάζονται να προσφεύγουν στα κοινωνικά παντοπωλεία, να απειλούνται τώρα να μείνουν και άστεγοι στο βωμό της περιβόητης πλέον «τραπεζικής σταθεροποίησης».

«Γνωρίζοντας μάλιστα, ότι οι Τράπεζες έχουν ασήκωτες ευθύνες για την κρίση γενικότερα και ιδιαίτερα για την φούσκα των ακινήτων. Είναι τραγικό να ετοιμάζεται με τόσες τυμπανοκρουσίες από την κυβέρνηση ένα νομοσχέδιο το οποίο αντί να έχει ως στόχο την προστασία των δεκάδων χιλιάδων πολιτών οι οποίοι έχουν βρεθεί εκτεθειμένοι στις τράπεζες λόγω της κρίσης, να στοχεύει να δημιουργήσει ελκυστικό νομικό υπόβαθρο για τα λεγόμενα «funds», ώστε οι περιουσίες και τα σπίτια των πολιτών να μπορούν να ξεπουλιούνται με συνοπτικές διαδικασίες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΕΟ.

Προσθέτει ότι οι μαζικές εκποιήσεις περιουσιών, και ιδιαίτερα η εκποίηση της πρώτης κατοικίας, θα οξύνουν σε ανεξέλεγκτο βαθμό τα κοινωνικά προβλήματα στο τόπο μας ενώ σε τίποτε δεν πρόκειται να βοηθήσουν για την επανάκαμψη της οικονομίας. Αντίθετα, ο υπαρκτός κίνδυνος είναι να οδηγήσουν σε περαιτέρω κατάρρευση των τιμών των ακινήτων και συσσώρευση της περιουσίας των οικογενειών που καμιά απολύτως ευθύνη δεν έχουν για την σημερινή κατάσταση, στα χέρια μερικών που διαθέτουν τεράστια κεφάλαια και σε ξένα ταμεία που θα σπεύσουν να κερδοσκοπήσουν από την οικονομική δυσπραγία που θα επέλθει.

Η ΠΕΟ κάνει επίσης λόγο για απαίτηση της κοινωνίας, να πληρώσουν πρώτα τα χρέη τους στις τράπεζες οι μεγαλοφειλέτες οι οποίοι χρωστούν τεράστια ποσά και αναφέρει ότι η Κυβέρνηση έχει ευθύνη να αφουγκραστεί τη κραυγή αγωνίας των ανέργων και των φτωχών οικογενειών και να φροντίσει αυτοί οι άνθρωποι να προστατευτούν και όχι να αντιμετωπίζονται κυνικά ως αριθμοί.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση