ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν προχωρούν σε μέτρα τη Δευτέρα οι μελισσοκόμοι

Έλαβαν διαβεβαιώσεις από τον υπουργο Γεωργίας Ν. Κουγιάλη

ΚΥΠΕ

Πίστωση χρόνου τριών μηνών για να μην προχωρήσουν σε μέτρα την ερχόμενη Δευτέρα, έδωσαν σήμερα οι μελισσοκόμοι μετά από διαβεβαιώσεις που έλαβαν από τον Υπουργό Γεωργίας Νίκο Κουγιάλη, σε σημερινή συνάντησή τους,

Ανακοίνωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων αναφέρεται στη συνάντηση για τα προβλήματα στη Μελισσοκομία, με ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις στον κλάδο συνεπεία της ανομβρίας.

Κατά τη συνάντηση, αφού έγινε παρουσίαση των θεμάτων από τον πρόεδρο του Συνδέσμου  Χαράλαμπο Χριστοδούλου, ο κ. Κουγιάλης πρότεινε όπως γίνουν άμεσες ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε μέσα από ειδικές ρυθμίσεις και κίνητρα προς τους αγρότες να διενεργείται η καλλιέργεια των χωραφιών σε περιόδους που δεν θα επηρεάζεται το μελισσοκομικό φυτό Heliotropium europaeum (κατσουνόχορτο).

Αναφορικά με το αγροτικό πετρέλαιο, η ανακοίνωση σημειώνει ότι έχουν γίνει όλες οι σχετικές ενέργειες και εγκρίσεις και είναι απλά θέμα ελάχιστου χρόνου ώστε να παραχωρηθούν επιδοτημένα καύσιμα στους μελισσοκόμους.

Ο κ. Κουγιάλης, σύμφωνα με το Σύνδεσμο, δεσμεύτηκε για άμεση διαβίβαση αιτήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου του προς τα αρμόδια σώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εξασφάλιση του ποσού των €700.000 για τη διετία ως ελάχιστο αντιστάθμισμα της ζημιάς από τους μελισσοφάγους ενώ θα τεθεί το θέμα στη μεθεπόμενη συνάντηση των Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για οριστική απόφαση.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο, ο κ. Κουγιάλης “έδωσε σαφείς και συγκεκριμένες οδηγίες προς όλα τα αρμόδια τμήματα για αντιμετώπιση των υπόλοιπων προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο”.

“Με βάση τα πιο πάνω και με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον του κλάδου και τη διατήρηση σε υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο της Μελισσοκομίας στο νησί, ο Σύνδεσμος αποφάσισε να δώσει τρεις μήνες πίστωση χρόνου” στον κ. Κουγιάλη και έως εκ τούτου τα όποια μέτρα είχαν προγραμματιστεί για τη Δεύτερα 28/07/2014 δεν θα πραγματοποιηθούν.

 

 

 


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση