ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραδίδει τα σκάφη έρευνα και διάσωσης το ΚΣΕΔ

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης τους προς το Δημό Λευκωσίας και τη ΜΥΠ

ΚΥΠΕ

Τη Δευτέρα στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί τελετή παράδοσης δυο ημιφουσκωτών σκαφών από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), προς τον Δήμο Λάρνακας και τη Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ, για σκοπούς έρευνας και διάσωσης.

Η τελετή θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Λάρνακας στην παρουσία των Υπουργών Άμυνας και Συγκοινωνιών και Έργων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, το ΚΣΕΔ, ως συντονιστικός φορέας του συστήματος Έρευνας και Διάσωσης (Ε-Δ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, έθεσε ως πρώτιστο στόχο τις μηδενικές απώλειες ανθρωπίνων ζωών εξαιτίας ναυτικών ή/και αεροπορικών ατυχημάτων.

Από το έτος 2012 άρχισε να εφαρμόζεται, με πιστώσεις που διατίθενται από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων και με χρηματοδότηση από την ΕΕ, πρόγραμμα υποστήριξης των κρατικών και εθελοντικών Ομάδων Έρευνας και Διάσωσης και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα διατεθούν τα δύο υπερσύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα ημιφουσκωτά σκάφη στη Ναυαγοσωστική Μονάδα του Δήμου Λάρνακας, προκειμένου να καλύπτεται η ακτή του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας, και στη Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση