ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρουλέτα με την μπίλια στο πράσινο

Η Ομόνοια κέρδισε 3-2 την Ανόρθωση στο ΓΣΠ

Kathimerini.gr

Πηγή: 24sports.com.cy

Γεμάτο όσο λίγα το ντέρμπι ανάμεσα σε Ομόνοια και Ανόρθωση που βρήκε το «τριφύλλι» να κερδίζει με 3-2 μετά από ένα απίστευτο ματς. Τρεις φορές χρειάστηκε να προηγηθεί για να πάρει το ματς η ομάδα του Καϊάφα με Ποτέ(2) και Ρουσιά με την Ανόρθωση να λυγίζει στο τέλος και από τους τραυματισμούς.

Α’ Μέρος

Γεμάτο ματς με φάσεις και ένταση στο πρώτο ημίχρονο με τον Ποτέ από το 2’ να βάζει φωτιά όταν με πλασέ από κοντά άνοιξε το σκορ. Η Ανόρθωση ήταν εκτός αγώνα για ένα δεκάλεπτο και παραλίγο να το πληρώσει με δεύτερο γκολ στη φάση του Λοπιανίτζε στο 7’ όταν όμως ανέβηκε δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Στο 13’ ο Ιακοβένκο είχε πλασέ στο δοκάρι, στο 16’ ο Αμπουρτζάνια δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μορέιρα και στο 19’ ο Εντέ μετά τη μπαλιά του Κάλβο ισοφάρισε. Η «Μεγάλη Κυρία» έδειχνε καλύτερη αλλά το επόμενο διάστημα του αγώνα σημαδεύτηκε από νευρά και αψιμαχίες μεταξύ των παικτών και τελικά κερδισμένη βγήκε η Ομόνοια που πάλι με τον Ποτέ στο 39’ προηγήθηκε. Για να το κρατήσει, χρειάστηκε να κάνει απόκρουση ο Μορέιρα στο 41’ στην προσπάθεια του Κάλβο.

Β’ Μέρος

Ο Καϊάφας άλλαξε σύστημα αφού είχε πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Κάλβο με την Ανόρθωση να προσπαθεί να βγάλει φάσεις και δικαιώθηκε στο 63’ με τον Μακρή να δίνει την ασσίστ και τον Ιακοβένκο να την κάνει γκολ. Ο αγώνας δεν είχε τις μεγάλες φάσεις στη συνέχεια αν και υπήρχε η διάθεση για διεκδίκηση της νίκης. Η Ανόρθωση είχε και την ατυχία να χάσει τον Λαΐφη με τραυματισμό και αφού ολοκλήρωσε τις αλλαγές, αντιμετώπισε πρόβλημα και ο Δημητρίου με την ομάδα να παίζει ουσιαστικά με δέκα. Εν τέλει αυτό πληρώθηκε στο 88’ με μια ψηλή μπαλιά που ο Ρουσιάς την κατέβασε και την έκανε γκολ. Στο φινάλε οι «Πράσινοι» είχαν μεγάλες φάσεις με τον Ποτέ να σημαδεύει το δοκάρι και τον Γκρίγκα να αστοχεί αλλά το σκορ έμεινε ως είχε.

Ομόνοια (Καϊάφας): Μορέιρα, Λοπιανίτζε, Στεπάνοφ, Ακουισταπάτσε, Φοφανά, Ράμος, Ρόντρι, Σερτζίνιο(74’ Ρουσιάς), Ασίς(46’ Μαργκάσα), Γκαρσία(58’ Γκριγκαλασβίλι), Ποτέ

Ανόρθωση (Πάους): Βαλβέρδ, Δημητρίου, Νούχου, Χόλγκερσον, Σεράν, Μαισουράτζε, Λαΐφης(77’ Μαραγκός), Αμπουρτζάνια, Κάλβο, Εντέ(59’ Μακρής), Ιακοβένκο(70’ Αβραάμ)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση