ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γ. Εισαγγελέας: Όλα καλά με την κ. Γιωρκάτζη

Επίσημη αντίδραση του Κώστα Κληρίδη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Σε μια μικρή χώρα όπως είναι η Κύπρος αυτού του είδους οι συγγενικές σχέσεις και διασυνδέσεις είναι συχνά φαινόμενα», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Γενικός Εισαγγελέας (ΓΕ) Κώστας Κληρίδης, στην απάντηση του προς τον Διευθυντή της «Κ» Ανδρέα Παράσχο, σχετικά με το ζήτημα που ήγειρε η εφημερίδα περί ασυμβίβαστου της Διοικήτριας της ΚΤΚ, τη στιγμή που η θυγατέρα της εργάζεται στο Γραφείο του Α. Γιωρκάτζη, το οποίο εκπροσωπεί τον Α. Βγενόπουλο και τη MIG ενώπιον των δικαστηρίων, για υποθέσεις την εποπτεία των οποίων έχει η κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Τονίζει δε ο κ. Κληρίδης ότι «η Νομική Υπηρεσία είναι σε συνεχή εγρήγορση ώστε να διασφαλίζει ότι σε κάθε περίπτωση, δεν παρατηρούνται οποιεσδήποτε ενέργειες, πράξεις ή παραλείψεις που να δημιουργούν εύλογες υπόνοιες περί του αντιθέτου».

Συγκεκριμένα στο πρώτο ερώτημα που έθεσε η «Κ» στον ΓΕ, «κατά πόσον η Διοικήτρια της ΚΤΚ, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, έχει ενημερώσει την Νομική Υπηρεσία αναφορικά με τη σχέση του δικηγορικού Γραφείου του εν διαστάσει συζύγου της και της θυγατέρας τους, «Ανδρέας Γιωρκάτζη και Συνεργάτες ΔΕΠΕ», με τον κ. Α. Βγενόπουλο και την MIG και ποια είναι η θέση επ’ αυτού της Νομικής Υπηρεσίας;», ο κ. Κληρίδης απαντά θετικά σημειώνοντας  συγκεκριμένα τα εξής:

«Το γεγονός ότι η θυγατέρα της κας Γιωρκάτζη αποχώρησε από δικηγορικό οίκο στον οποίο εργοδοτείτο στη Λευκωσία για να εργαστεί στη δικηγορική εταιρεία του πατέρα της κ. Α. Γιωρκάτζη στη Λεμεσό, προτού η κα Χρ. Γιωρκάτζη διοριστεί Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, μου το ανάφερε η ίδια η κα Γιωρκάτζη πριν από μερικούς μήνες».
 
Το κρίσιμο στην προκειμένη περίπτωση, κατά την αντίληψη μας, είναι κατά πόσον ο ίδιος ο Εισαγγελέας θεωρεί ότι η απλή λεκτική αναφορά από την κ. Γιωρκάτζη, αίρει ή και νομιμοποιεί το ασυμβίβαστο ενώ αποφεύγει να κρίνει κατά πόσον υπάρχει ή όχι ζήτημα ασυμβίβαστου ή σύγκρουσης συμφερόντων.

Προς τούτο προφανώς και η αναφορά του ΓΕ, πως «παρόλο ότι σε μια μικρή χώρα όπως είναι η Κύπρος αυτού του είδους οι συγγενικές σχέσεις και διασυνδέσεις είναι συχνά φαινόμενα, αναμένεται ασφαλώς από δημόσιους υπαλλήλους και ιδιαίτερα από κρατικούς αξιωματούχους ότι θα ασκούν τα καθήκοντα και τις εξουσίες τους πλήρως αποστασιοποιημένοι από τέτοια στοιχεία, κατά τρόπο ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ακριβοδίκαιο».

Το επίσης κρίσιμο ερώτημα που μένει αναπάντητο, κατά την αντίληψη της «Κ», είναι κατά πόσον στην προκειμένη περίπτωση ο ΓΕ, θεωρεί ότι η κ. Γιωρκάτζη όντως ασκεί τα καθήκοντα της «κατά τρόπο ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ακριβοδίκαιο» και βεβαίως εντός του πνεύματος και του γράμματος του νόμου.  

Η σιωπή της Γιωρκάτζη

Εκείνο που επίσης προκαλεί ερωτηματικά είναι το γεγονός ότι η ίδια η κ. Γιωρκάτζη δεν έχει απαντήσει στο ερώτημα που δεοντολογικά της απευθύναμε από την περασμένη Πέμπτη, που είναι το εξής:
«Το γεγονός ότι το Δικηγορικό Γραφείο του κ. Ανδρέα Γιωρκάτζη και της θυγατέρας σας Μαριάννας Γιωρκάτζη, εκπροσωπεί στα δικαστήρια τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο και την MIG, δεν θεωρείτε ότι δημιουργεί θέματα τάξης και ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων, από τη στιγμή που εσείς αναλάβατε τη θέση της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου;».
 
Θεωρούμε ότι πολιτειακός αξιωματούχος του εκτοπίσματος της Διοικήτριας της ΚΤΚ, με κομβικό ρόλο στα ζητήματα της οικονομίας δεν δικαιολογείται να σιωπά όταν τίθενται τόσο σοβαρά ζητήματα για την ίδια.

Δείτε πιο κάτω την επιστολή του Διευθυντή της «Κ» Α. Παράσχου προς τον Γεν. Εισαγγελέα και την απάντηση του Γεν. Εισαγγελέα. 

Γενικόν Εισαγγελέα Κυπριακής Δημοκρατίας
κ. Κώστα Κληρίδη

Αξιότιμε κ. Κληρίδη

Θεωρούμε επιβεβλημένο να θέσουμε ενώπιον σας ένα ζήτημα που κρίνουμε ότι είναι εξαιρετικής σημασίας καθότι άπτεται του καλώς νοούμενου δημοσίου συμφέροντος, της προστασίας του κύρους της Κυπριακής Δικαιοσύνης αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς.

Η «Καθημερινή», ερευνώντας πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, για προσκόμματα που τίθενται από τραπεζικά ιδρύματα αλλά και την ίδια την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ), στο ανακριτικό έργο που διεξάγει το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, υπό την καθοδήγηση της Νομικής Υπηρεσίας σχετικά με το σκάνδαλο που βύθισε την οικονομία του τόπου σε βαθιά κρίση και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις σας στο ΡΙΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 2014, δια των οποίων επιβεβαιώσατε ότι «υπήρξε καθυστέρηση στην παράδοση στοιχείων από τις τράπεζες», στις οποίες, είπατε, ότι έχει επισημανθεί από τη Νομική Υπηρεσία πως «αν δεν δώσουν τα στοιχεία σε εύλογο χρονικό διάστημα θα εφαρμοστεί ο νόμος που αφορά την άρνηση συνεργασίας με την αστυνομία και την  απόκρυψη στοιχείων», θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας τα παρακάτω:

Στο πλαίσιο της έρευνας μας, καταλήξαμε ότι στην περίπτωση της ΚΤΚ, ενδέχεται να υπάρχει μείζον ζήτημα τάξης αλλά και σύγκρουσης συμφερόντων για την ίδια τη Διοικήτρια της ΚΤΚ Χρυστάλλα Γιωρκάτζη. Γεγονός που ενδεχομένως να εκτρέπει ή και να ναρκοθετεί τις σχετικές έρευνες αλλά και να θέτει σε κίνδυνο υποθέσεις που έχουν ήδη αχθεί ενώπιον των δικαστηρίων και για τις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία ίσως κληθεί να πληρώσει εκατομμύρια σε αποζημιώσεις.
   
Πιο συγκεκριμένα:

Ως είναι γνωστόν η Αρχή Εξυγίανσης είναι το υπεύθυνο όργανο που στην προκειμένη περίπτωση της Λαϊκής Τράπεζας εποπτεύει όλες τις δραστηριότητες της Διαχειρίστριας της Λαϊκής Τράπεζας (Άντρης Αντωνιάδου).

Η Αρχή Εξυγίανσης αποτελείται από την Διοικήτρια (Χρυστάλλα Γιωρκάτζη) και τους δύο Εκτελεστικούς Συμβούλους της ΚΤΚ, (Γιώργο Συρρίχα και Στέλιο Κοιλιάρη). Ως είναι επίσης γνωστόν, η Διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας Άντρη Αντωνιάδου, προχώρησε δικαστικώς, και μέχρι στιγμής επιτυχώς, εναντίον εκείνων που έκρινε ότι φέρουν ευθύνη για το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας και το συνεπακόλουθο πλήγμα σε μετόχους, καταθέτες, πελάτες αλλά και στην κυπριακή οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διαχειρίστρια, μεταξύ άλλων κινήθηκε δικαστικώς και εναντίον του Ανδρέα Βγενόπουλου και της MIG. (Υπόθεση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας 8400/2012). Η ενάγουσα Λαϊκή Τράπεζα, ζήτησε και εξασφάλισε τον Απρίλιο του 2013, προσωρινό διάταγμα παγοποίησης σε παγκόσμιο επίπεδο των περιουσιακών στοιχείων των εναγομένων, που είναι οι MIG, και οι κ.κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, Ευθύμιος Μπουλούτας, Κυριάκος Μάγειρας και άλλοι εννέα.

Το προσωρινό διάταγμα, μετά από ακρόαση ενώπιον του δικαστηρίου κατέστη απόλυτο το Μάιο του 2014. Οι εναγόμενοι καταχώρησαν έφεση. Ωστόσο η πλήρης παγοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα εκκρεμεί η αγωγή που άσκησε η Διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας, υποστηρίζοντας ότι προκάλεσαν ζημιά στη Τράπεζα την περίοδο που τη διοικούσαν με παροχή δανείων χωρίς εξασφαλίσεις με σκοπό την αγορά μετοχών της MIG.

Το Δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου, όχι μόνο για τα διατάγματα παγοποίησης περιουσιακών του στοιχείων παγκοσμίως, αλλά και σε ό,τι αφορά ενστάσεις με τις οποίες επιχειρήθηκε η ακύρωση της αγωγής.

Επί του προκειμένου σημειώνεται ότι η MIG και ο κ. Ανδρέας  Βγενόπουλος  εκπροσωπούνται στα δικαστήρια από το δικηγορικό Γραφείο του εν διαστάσει συζύγου της Διοικήτριας της ΚΤΚ και της θυγατέρας αμφοτέρων, κ. Μαριάννας Γιωρκάτζη, «Ανδρέας Γιωρκάτζη και Συνεργάτες ΔΕΠΕ». 

Από τη στιγμή που οι ενέργειες της Διαχειρίστριας ελέγχονται από την Αρχή Εξυγίανσης,  της οποίας από τον περασμένο Απρίλιο ηγείται η Διοικήτρια της ΚΤΚ Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ενώ τα άτομα που διώκει αστικώς η Διαχειρίστρια, εκπροσωπούνται στα δικαστήρια από το δικηγορικό Γραφείο του εν διαστάσει συζύγου και της θυγατέρας της κ.Γιωρκάτζη, τότε εκτιμούμε ότι για την  Διοικήτρια της ΚΤΚ, τίθεται σοβαρό ζήτημα τάξης και ενδεχομένως και σύγκρουσης συμφερόντων, αφού μαρτυρικό υλικό και υλικό που αφορά στρατηγικούς σχεδιασμούς χειρισμού των σχετικών υποθέσεων, βρίσκονται στα χέρια και εν γνώσει της.
 
Παράλληλα είναι επίσης γνωστόν ότι ο κ. Ανδρέας  Βγενόπουλος, η MIG και άλλοι εξ Ελλάδος επενδυτές, έχουν προχωρήσει από τον Ιανουάριο του 2013, με διαιτητική διαδικασία δια της οποίας αξιώνουν εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) ποσόν 1.052.800.000 ευρώ (ενός δισεκατομμυρίου, πενήντα δύο εκατομμυρίων και οκτακόσιων χιλιάδων ευρώ).  (Υπόθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας ARB/13/27. https://icsid.worldbank.org/ICSID/FrontServlet). 

Στην συγκεκριμένη διαδικασία, την ΚΔ εκπροσωπεί, όπως γνωρίζετε,  η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας μαζί με διεθνές δικηγορικό Οίκο. Το οικονομικό κόστος της συγκεκριμένης διαιτητικής διαδικασίας επωμίζονται από κοινού το Υπουργείο Οικονομικών και η ΚΤΚ.

Είναι αυτονόητο αλλά και γεγονός παράλληλα, ότι μεγάλο μέρους του μαρτυρικού υλικού που αφορά την υπεράσπιση της υπόθεσης προέρχεται από την ΚΤΚ.
 
Το πρώτο εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσον η Διοικήτρια της ΚΤΚ, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, έχει ενημερώσει την Νομική Υπηρεσία αναφορικά με τη σχέση του δικηγορικού Γραφείου του εν διαστάσει συζύγου της και της θυγατέρας τους, «Ανδρέας Γιωρκάτζη και Συνεργάτες ΔΕΠΕ», με τον κ. Α. Βγενόπουλο και την MIG και ποια είναι η θέση επ’ αυτού της Νομικής Υπηρεσίας;

Σημειώνεται πάντως, ότι δημοσίως η κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, από την ανάληψη των καθηκόντων της Διοικήτριας της ΚΤΚ, δεν έχει –ούτε επί της αρχής- προβεί σε οιανδήποτε δήλωση περί σχέσεως της με το δικηγορικό Γραφείο «Ανδρέας Γιωρκάτζη και Συνεργάτες ΔΕΠΕ». Τούτου λεχθέντος και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, μετά από τη συνάντηση που είχε με εσάς, τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, τον Αρχηγό Αστυνομίας και τα μέλη του Γραφείου Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, την 2α Σεπτεμβρίου 2014, ότι είναι,  «ευρύτερη κοινωνική απαίτηση αλλά και απαίτηση της πολιτείας, η τιμωρία όσων φέρουν την ευθύνη της καταστροφής του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά και τις συνέπειες τις οποίες πληρώνει ο απλός πολίτης, είτε λέγεται καταθέτης, είτε λέγεται οφειλέτης είτε ευρύτερα λέγεται κυπριακή οικονομία», είναι αντιληπτό ότι:

Στην προκειμένη περίπτωση, όπου ενδεχομένως να ελέγχεται ο εκπρόσωπος ενός κορυφαίου ανεξάρτητου θεσμού και δη της ΚΤΚ, πως η διαφάνεια είναι μείζονος σημασίας, για το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και για την εμπιστοσύνη στην οικονομία που είναι σήμερα εξαιρετικής σημασίας για την επιβίωση της πατρίδας μας. Θεωρούμε ότι τυχόν  συγκάλυψη ή και απόκρυψη γεγονότων δημιουργεί εύλογα ερωτήματα διαπλοκής, με θύμα -για άλλη μία φορά- τον Κύπριο φορολογούμενο, ο οποίος μπορεί να κληθεί να πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια σε αποζημιώσεις, προς όφελος –στην προκειμένη περίπτωση- των πελατών του δικηγορικού γραφείου του εν διαστάσει συζύγου και της θυγατέρας της Διοικήτριας της ΚΤΚ, «Ανδρέας Γιωρκάτζη και Συνεργάτες ΔΕΠΕ».
 
Το δεύτερο ερώτημα που προκύπτει από τη δημοσιογραφική έρευνα, είναι κατά πόσον ισχύουν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι «ακόμη και η Κεντρική Τράπεζα δημιουργεί  προσκόμματα στην παραχώρηση στοιχείων που αφορούν τα δάνεια συμβούλων τραπεζών», με αποτέλεσμα να μην διευκολύνεται ή και να εμποδίζεται το ανακριτικό έργο;

Τρίτον, από την μέχρι στιγμής συνεργασία της Νομικής Υπηρεσίας με την ΚΤΚ γενικώς και ειδικότερα με την κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, έχετε σχηματίσει την εικόνα ότι απέναντι σας υπάρχει ένας αντικειμενικός συνεργάτης και πρόθυμος σύμμαχος στην προσπάθεια που καταβάλλετε εκ μέρους της Πολιτείας ως εντολοδόχος της Δικαιοσύνης και προς όφελος του καλώς νοούμενου δημοσίου συμφέροντος ώστε να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι για την οικονομική κατάρρευση της πατρίδας μας ενώπιον της δικαιοσύνης;

Κύριε Κληρίδη
Αναμένοντας τις απαντήσεις σας και ολοκληρώνοντας την επιστολή μας, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι,  η Νομική Υπηρεσία θα βρίσκει την «Καθημερινή» συμπαραστάτη στο εξαιρετικά δύσκολο αλλά ζωτικής σημασίας καθήκον που επωμίζεται για την απόδοση δικαιοσύνης.

Με τον προσήκοντα σεβασμό


Ανδρέας Παράσχος
Διευθυντής                                                         Λευκωσία  05. 09. 2014

 

Η απάντηση  του Γ. Εισαγγελέα στον Διευθυντή της «Κ»


ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Γραφείο Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας


Αρ. Φακ.: Γ.Ε 39/84/Υ  .226/9

8 Σεπτεμβρίου 2014
κ. Ανδρέα Παράσχο
Διευθυντή
«Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

Αγαπητέ κε Παράσχο,

Πήρα την επιστολή σας ημερ. 5.9.2014 η οποία πραγματεύεται διάφορα θέματα τα οποία αναφέρονται στην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κα Χρ. Γιωρκάτζη.

Κατ’  αρχάς σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον το οποίο επιδεικνύετε αλλά και την αγωνία ως προς τον πιο αποτελεσματικό τρόπο διεκπεραίωσης των ανακριτικών ερευνών που αφορούν την κατάσταση στην οποία περιήλθε η οικονομία της Κύπρου.

Ως προς τα συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία εγείρετε, σας πληροφορώ τα ακόλουθα:

1.  Η Νομική Υπηρεσία γνώριζε εξ αρχής ότι ο Δικηγόρος κ. Α. Γιωρκάτζης είχε αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του κ. Α. Βγενόπουλου σε συγκεκριμένες νομικές διαδικασίες και υπάρχει επί τούτου και σχετική αλληλογραφία. Το γεγονός ότι ο κ. Α. Γιωρκάτζης είναι ο εν διαστάσει σύζυγος της κας Χρ. Γιωρκάτζη ήταν επίσης γνωστό στη Νομική Υπηρεσία και σε εμένα προσωπικά.

Το γεγονός ότι η θυγατέρα της κας Γιωρκάτζη αποχώρησε από δικηγορικό οίκο στον οποίο εργοδοτείτο στη Λευκωσία για να εργαστεί στη δικηγορική εταιρεία του πατέρα της κ. Α. Γιωρκάτζη στη Λεμεσό, προτού η κα Χρ. Γιωρκάτζη διοριστεί Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, μου το ανάφερε η ίδια η κα Γιωρκάτζη πριν από μερικούς μήνες.

Παρόλο ότι σε μια μικρή χώρα όπως είναι η Κύπρος αυτού του είδους οι συγγενικές σχέσεις και διασυνδέσεις είναι συχνά φαινόμενα, αναμένεται ασφαλώς από δημόσιους υπαλλήλους και ιδιαίτερα από κρατικούς αξιωματούχους ότι θα ασκούν τα καθήκοντα και τις εξουσίες τους πλήρως αποστασιοποιημένοι από τέτοια στοιχεία, κατά τρόπο ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ακριβοδίκαιο.

Η δε Νομική Υπηρεσία είναι σε συνεχή εγρήγορση ώστε να διασφαλίζει ότι σε κάθε περίπτωση, δεν παρατηρούνται οποιεσδήποτε ενέργειες, πράξεις ή παραλείψεις που να δημιουργούν εύλογες υπόνοιες περί του αντιθέτου.

2.  Επειδή τράπεζες στις οποίες είχαν απευθυνθεί και δώσει σχετική διαταγή προσαγωγής εγγράφων ανακριτές για την Οικονομία, δεν παρείχαν στοιχεία αναφορικά με κάποια δάνεια, προβάλλοντας κάποιους ισχυρισμούς, δόθηκαν οδηγίες στους ανακριτές να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν αυτά τα στοιχεία έμμεσα, μέσω της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Όταν διαφάνηκε ότι αυτή η ενέργεια δεν είχε γρήγορο αποτέλεσμα επειδή, κατά τους ανακριτές, τα ίδια στοιχεία απαιτούντο και από την ίδια την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου προς ετοιμασία σχετικής έκθεσης, απευθύνθηκα, προφορικά προς την Διοικητή, η οποία σε επιστολή της προς εμένα ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου διαβεβαίωσε τους ανακριτές ότι πως παρόλο ότι τα ζητηθέντα στοιχεία μπορούσαν να τα λάβουν απευθείας από τις εμπλεκόμενες τράπεζες, εν τούτοις μόλις η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου τα λάβει, θα τα παραδώσει στους ανακριτές.
 
3.  Ανακριτές της ομάδας  που ασχολείται με την κατάσταση της οικονομίας είναι σε συνεχή επαφή με λειτουργούς της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου συλλέγοντας στοιχεία, πληροφόρηση και έγγραφα τα οποία αξιολογούνται προς υποβοήθηση των ερευνών και κατά την πορεία αυτή δεν παρενεβλήθηκαν οποιαδήποτε εμπόδια από κανένα. Με την Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας τόσο επ΄ αυτών των θεμάτων όσο και γενικότερα έχουμε ως Νομική Υπηρεσία πολύ καλή συνεργασία.

Τελειώνοντας σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την κατακλείδα στην επιστολή σας με την οποία διαβεβαιώνετε για τη συμπαράσταση της εφημερίδας σας στο δύσκολο έργο που αφορά στην απονομή δικαιοσύνης για τα υπό διερεύνηση θέματα.


      Με εκτίμηση


                       Κώστας Κληρίδης
             Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας      

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκκωφαντική σιωπή γύρω από το ζήτημα Γιωρκάτζη   
Εξηγήσεις ζητούν οι Οικολόγοι από την Γιωρκάτζη
ΑΠΕ: Μείζον θέμα συζήτησης η Γιωρκάτζη

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση