ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δωρεάν ξενάγηση στους Ιμπρεσιονιστές της Λεβέντειου Πινακοθήκης

Έπειτα από το μεγάλο ενδιαφέρον της διάλεξης της Δρ Άντρη Μιχαήλ-Sueur

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα «Η Συλλογή του Παρισιού, Ιμπρεσιονιστές και άλλα έργα Μοντέρνας Τέχνης – Το Κοινωνικό-Πολιτικό-Αισθητικό πλαίσιο της εποχής τους», έδωσε χθες η Δρ Άντρη Μιχαήλ-Sueur, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Université de Picardie, στην Αμιένη της Γαλλίας, στο πλαίσιο της Διάλεξης της Τετάρτης του Σεπτεμβρίου.

Αναλύοντας εκτενώς το «επαναστατικό» κίνημα του Ιμπρεσιονισμού, η Δρ Μιχαήλ, τόνισε τη σημαντικότητα της Συλλογής του Παρισιού της Λεβεντείου Πινακοθήκης , η οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, περιλαμβάνει έργα των πιο σημαντικών εκπροσώπων του καλλιτεχνικού ρεύματος που άλλαξε τα δεδομένα και εισήγαγε νέες αντιλήψεις στο χώρο και την Ιστορία της Τέχνης.

Οι ξεναγήσεις
Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού που παρακολούθησε τη διάλεξη, η Λεβέντειος Πινακοθήκη προσφέρει δύο δωρεάν ξεναγήσεις από την Δρ. Άντρη Μιχαήλ στην αίθουσα Ιμπρεσιονιστών της Συλλογής του Παρισιού, την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στις 10:30 και 12:00 το πρωί. Περιμένουμε τις συμμετοχές σας στο info@leventisgallery.org ή στο τηλέφωνο 22668838. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ