ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πιάνει δουλειά το γεωτρύπανο της Eni/Kogas

Τις επόμενες ημέρες αρχίζουν οι γεωτρήσεις λέει ο υπ. Ενέργειας

ΚΥΠΕ

Η κοινοπραξία ENI/KOGAS αρχίζει στα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα το πρόγραμμά της για ανόρυξη ερευνητικών γεωτρήσεων στα τεμάχια 2, 3 και 9 της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σημείωσε ότι “ιδιαίτερα μετά την ανακάλυψη υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι ξένοι επενδυτές άρχισαν να επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τόπο μας και πρέπει απαραίτητα να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες μας για να τους διευκολύνουμε – Κύπριους και ξένους – στην υλοποίηση των έργων τους”.

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι “ήδη οι ενέργειές μας φαίνεται να έχουν φέρει τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα – από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο του 2014 οι εγγραφές νέων εταιρειών αυξήθηκαν κατά 13%”.

Στην ομιλία του στο ΕΒΕ Λάρνακας ο Υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι “η μείωση του κόστους του ηλεκτρισμού τόσο στα νοικοκυριά όσο και στις επιχειρήσεις αποτελεί για την Κυβέρνηση βασική προτεραιότητα, εξού και το Υπουργείο Ενέργειας, σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή και τον Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς, δρομολογεί σήμερα ενέργειες για την εφαρμογή των κατάλληλων Κανόνων Αγοράς που θα επιτρέψουν την προώθηση του ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρισμού”.

“Με τα μέτρα που έχουμε λάβει μέχρι σήμερα, αλλά και με τη μείωση στο κόστος καυσίμου που έχει επέλθει, έχει ήδη επιτευχθεί κατά τον τελευταίο ενάμισι χρόνο μια μείωση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που φτάνει το 22%”, είπε ο κ. Λακκοτρύπης, σημειώνοντας ωστόσο ότι “αυτό δεν είναι αρκετό, εξού και καταβάλλουμε προσπάθειες για περαιτέρω μείωση του κόστους καυσίμου για ηλεκτροπαραγωγή, καθώς και για διαφοροποίηση του ενεργειακού μας μείγματος με την ενδιάμεση λύση για έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρο”.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση