ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μείωση στα επιτόκια δανείων νοικοκυριών

Σύμφωνα με το Τμήμα Στατιστικής της Κεντρικής Τράπεζας

ΚΥΠΕ

Το Τμήμα Στατιστικής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου έχει δημοσιεύσει σήμερα τα στατιστικά στοιχεία επιτοκίων των νομισματικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Κύπρου για καταθέσεις και δάνεια σε ευρώ για το μήνα αναφοράς Αύγουστο 2014, τα οποία περιλαμβάνονται στους Πίνακες 7,8,9 και 10 της έκδοσης Νομισματικές και Χρηματοοικονομικές Στατιστικές, Σεπτεμβρίου 2014.

 

Οι κυριότερες εξελίξεις για τα επιτόκια σε νέες εργασίες (νέες συμβάσεις δανείων και καταθέσεων καθώς και υφιστάμενες συμβάσεις, οι οποίες έτυχαν επαναδιαπραγμάτευσης) συνοψίζονται ως εξής:

Επιτόκια Καταθέσεων

· Το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά μειώθηκε οριακά στο 2,60% σε σύγκριση με 2,62% τον προηγούμενο μήνα.

·Παράλληλα, το αντίστοιχο επιτόκιο για μη χρηματοδοτικές εταιρείες κατέγραψε επίσης μείωση υποχωρώντας στο 2,58% σε σύγκριση με 2,66% τον προηγούμενο μήνα.

Επιτόκια Δανείων

·Οι περισσότερες κατηγορίες επιτοκίων δανείων προς νοικοκυριά παρουσίασαν μείωση. Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας υποχώρησε στο 4,15% σε σύγκριση με 4,34% τον προηγούμενο μήνα.

·Σε αντίθεση, το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκε στο 5,66% σε σύγκριση με 5,50% τον προηγούμενο μήνα.

· Άνοδο σημείωσαν και οι κυριότερες κατηγορίες επιτοκίων δανείων προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες. Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για ποσά άνω του €1.00 εκατ. ανήλθε στο 5,37% σε σύγκριση με 4,99% τον προηγούμενο μήνα.


 

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση