ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τελειώνει σύντομα έρευνα για ξύλινους πασσάλους της ΑΗΚ

Η έρευνα θα κατατεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο για τη λήψη αποφάσεων

ΚΥΠΕ

Τόσο το προηγούμενο όσο και το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ είχαν εγκύψει και εξετάσει το θέμα που αφορά προβληματικούς ξύλινους πασσάλους που είχε προμηθευτεί η Αρχή, λαμβάνοντας συγκεκριμένες αποφάσεις τόσο για τη διασφάλιση των συμφερόντων της Αρχής όσο και τη διερεύνηση ενδεχομένων ευθυνών ή παραλήψεων από την Υπηρεσία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΗΚ με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο.

Οπως αναφέρεται, το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρία του ημερομηνίας 2 Οκτωβρίου 2013 αποφάσισε το διορισμό ερευνητικής επιτροπής για το θέμα. Η επιτροπή παρέδωσε την έκθεση της το Νοέμβριο του 2013.  Τα πορίσματα της έκθεσης τέθηκαν ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου στα μέσα Δεκεμβρίου του 2013, αλλά η συζήτηση δεν ολοκληρώθηκε, προστίθεται.

Οπως σημειώνεται, η έκθεση αυτή απασχόλησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ το οποίο στο μεταξύ αντικατέστησε το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2014. Στη συνεδρία του ημερομηνίας 18 Μαρτίου 2014 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ έλαβε αποφάσεις που αφορούν τη διερεύνηση της δυνατότητας ανάκτησης της ζημιάς από τον προμηθευτή με νομικά μέτρα και εντολή στο Γενικό Διευθυντή όπως διερευνήσει την πιθανότητα ευθυνών εκ μέρους της Υπηρεσίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται πως η έρευνα του Γενικού Διευθυντή βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης της και θα κατατεθεί ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής για μελέτη και λήψη απόφασης για περαιτέρω χειρισμό του θέματος, εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Νοεμβρίου του 2014. 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση