ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τριμερής και για τους υπουργούς Ενέργειας

Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου

ΚΥΠΕ

Με τριμερή συνάντηση και σε επίπεδο Υπουργών Ενέργειας θα συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, όπως δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σε δηλώσεις ύστερα από σημερινή συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΕΥΡΩΚΟ, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως η συνάντηση, που θα καθοριστεί σε κατοπινό στάδιο, θα ασχοληθεί με θέματα που θα συζητηθούν στην τριμερή συνάντηση σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών, στο Κάιρο, το Σαββατοκύριακο 8 – 9 Νοεμβρίου.

«Είμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας μιας ακόμα τριμερούς συνάντησης σε επίπεδο Υπουργών Ενέργειας μεταξύ Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας, ακριβώς για να συζητηθούν πλέον και τα θέματα προς υλοποίηση, τα οποία έχουν συζητηθεί χθες και θα συζητηθούν την ερχόμενη βδομάδα στο Κάιρο σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών και σε συνέχεια σε επίπεδο Υπουργών Ενέργειας», ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Λακκοτρύπης.

«Αυτό», πρόσθεσε, «δεικνύει και το βάθος της σχέσης που άρχισε να δημιουργείται μεταξύ των τριών χωρών».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας σε θέματα ενέργειας μεταξύ των τριών χωρών, ο κ. Λακκοτρύπης παρέπεμψε στις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, οι οποίες ήταν σαφείς, όπως είπε.

«Προσκαλούμε τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια, γιατί όπως έχουμε πει επανειλημμένως, πιστεύουμε ότι οι υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου θα πρέπει να είναι πηγή σταθερότητας και ειρήνης και όχι αντιπαράθεσης», τόνισε.

Οι εργασίες στο δυνητικό κοίτασμα «Ονασαγόρας» του τεμαχίου 9 συνεχίζονται κανονικά, παρά τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, είπε επίσης ο Υπουργός Ενέργειας, προσθέτοντας ότι “Είμαστε στα χρονοδιαγράμματα τα οποία έχουμε θέσει και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε παρ` όλες τις προκλήσεις».

Υπέδειξε τέλος την ανάγκη συνέχισης της προσπάθειας όπως έχει σχεδιαστεί και αν χρειαστεί επίσπευσή της.

Από την πλευρά του, ο κ. Συλλούρης χαιρέτισε τις τριμερείς συναντήσεις μεταξύ των τριών χωρών και πρόσθεσε πως η νέα τριμερής σε επίπεδο Υπουργών Ενέργειας είναι στο πλαίσιο μια σωστής προσέγγισης, της διεύρυνσης, της εμβάθυνσης αυτής της συμφωνίας ώστε να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα.

 
 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση