ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

68.000 ευρώ το χρόνο ο μισθός του Ackerman στην ΤΚ

Αναφορά στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt χωρίς να γίνεται αναφορά σε μπόνους

ΚΥΠΕ

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αφιερώνει ολοσέλιδο άρθρο στον νέο Πρόεδρο της Τράπεζας Κύπρου, Josef Ackermann, πρώην διοικητή της Deutsche Bank, και αναφέρεται στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει, τα οποία η εφημερίδα παραθέτει αναλυτικά και για τα οποία σημειώνει ότι έχουν σε μεγάλο βαθμό να κάνουν με το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Οι Γερμανοί αναφέρουν ότι ο μισθός του θα ανέλθει στις 68.000 ευρώ το χρόνο, αλλά δεν γίνεται αναφορά σε μπόνους ή εξασφάλιση μετοχών για επίτευξη στόχων. Η εφημερίδα θεωρεί ότι οι απολαβές του νέου αφεντικού της Τράπεζας είναι ιδιαιτερα χαμηλές σε σύγκριση με όσα κέρδιζε στο παρελθόν.

«Το περιβάλλον του κ. Ackermann υπενθυμίζει τις εμπειρίες που απέκτησε στη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης και το ενδιαφέρον του να την επιλύσει για να διατηρηθεί η συνοχή της Ευρώπης» επισημαίνει ο Γερμανός αρθρογράφος. «Αυτό θέλει πρακτικά να το συνεχίσει».

Ο σχολιαστής του άρθρου εκφράζει την έκπληξή του για το ενδιαφέρον του 66χρονου τραπεζίτη για την Τράπεζα της Κύπρου και χαρακτηρίζει ως «κάτι σαν παραίτηση της παραίτησης» την ανάληψη του συγκεκριμένου πόστου σε "μια μικρή και ασήμαντη τράπεζα της Ευρώπης", την ώρα που ο κ. Ackermann ήταν σε εποπτικά συμβούλια κολοσσών, όπως του ασφαλιστικού οργανισμού Zürich, της Siemens ή της Shell.

«Η θητεία του φαίνεται να ξεκινά με μια παρεξήγηση, γιατί όλοι περιμένουν από αυτόν να δραστηριοποιηθεί περισσότερο από ό,τι ένας επικεφαλής ενός εποπτικού συμβουλίου» σημειώνει ο αρθρογράφος.

Προσθέτει ότι «όμως αυτή η ελπίδα δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, γιατί όπως διαρρέει το περιβάλλον του, ο Ackermann δεν πρόκειται να εγκατασταθεί στο νησί, αυτό δεν είναι απαραίτητο για την εκτέλεση των υποχρεώσεών του, τις οποίες παίρνει πολύ σοβαρά".

"Σε κάθε περίπτωση πάντως η ανάληψη ενός τέτοιου πόστου προϋποθέτει μεγάλο ιδεαλισμό. Για τα χρήματα είναι προφανές ότι δεν το κάνει. Η αμοιβή του, γύρω στα 68.000 ευρώ το χρόνο, είναι φυστίκια μπροστά στα όσα έχει κερδίσει στην επαγγελματική του ζωή» καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

Αναφορές σε ξένα πρακτορεία
Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και ΜΜΕ αναφέρονται στη χθεσινή εκλογή του πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν στο πηδάλιο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου.

«Ο Άκερμαν στη διάσωση της Τράπεζας Κύπρου» είναι ο τίτλος της Deutsche Welle, η οποία γράφει ότι πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank εξελέγη νέος Πρόεδρος του ΔΣ του μεγαλύτερου τραπεζικού ιδρύματος της Κύπρου, την ώρα που είναι σε εξέλιξη η μάχη για απαλλαγή από τα τοξικά περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας που της χαλάνε τον ισολογισμό.

To Σπίγκελ αναφέρεται επίσης στην εκλογή του πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank στο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου. «Κάποτε ηγείτο της Deutsche Bank, τώρα ο Γιόζεφ Άκερμαν εξελέγη νέος Πρόεδρος της χτυπημένης από την κρίση Τράπεζας Κύπρου», αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού.

Προσθέτει ότι η εκλογή Άκερμαν ήταν «αναμενόμενη», ενώ αναφορά γίνεται και στα επεισόδια που σημάδεψαν την Ετήσια Γενική Συνέλευση στη Λευκωσία.

Η ηλεκτρονική έκδοση της Wall Street Journal κάνει αναφορά στην εκλογή «κορυφαίων οικονομολόγων» στο νέο ΔΣ της τράπεζας.

Προσθέτει ότι ο Γιόζεφ Άκερμαν θεωρείται ένας από τους πιο αξιοσέβαστους τραπεζίτες της Ευρώπης και, σύμφωνα με αναλυτές, η εκλογή του δίνει αέρα ευυποληψίας σε μια τράπεζα που πριν από ένα χρόνο βρισκόταν στο χείλος της κατάρρευσης.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS γράφει σε ανταπόκρισή του από τη Λευκωσία ότι η Τράπεζα Κύπρου εισέρχεται υπό τον έλεγχο ξένων, καθώς, όπως αναφέρει, έξι από τα δέκα μέλη του ΔΣ δεν είναι Κύπριοι.

Κάνει επίσης αναφορά στους δύο Ρώσους που εξελέγησαν στο ΔΣ, τους Vladimir Strzhalkovsky και  Maxim Goldman.

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση