ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διαζύγιο Εκκλησίας και Ελληνικής Τράπεζας

Θα πωλήσουμε τα δικαιώματα που έχουμε στην Τράπεζα, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την πρόθεση της Εκκλησίας της Κύπρου να αποχωρήσει από την Ελληνική Τράπεζα, καθώς δεν διαθέτει το ποσό που χρειάζεται για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄.

Τονίζοντας ότι η Εκκλησία δεν διαθέτει το συγκεκριμένο ποσό, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να διατεθούν προς πώληση τα δικαιώματα που της ανήκουν. «Δεν πρόκειται να κρατήσουμε το ποσοστό μας. Αρκετά έχουμε δαπανήσει στις τράπεζες και αρκετή ζημιά έχουμε πάθει από αυτές», είπε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, σημειώνοντας την πρόθεση της Εκκλησίας να ενισχύσει και να ενδυναμώσει τις υφιστάμενές της επενδύσεις.

«Θα προσπαθήσουμε να μεγαλώσουμε αυτές τις εταιρείες που σήμερα έχουν προβλήματα, ούτως ώστε να διοχετεύσουμε την οικονομική μας δραστηριότητα σε αυτούς τους τομείς», τόνισε ο Μακαριότατος, καθώς, όπως εξήγησε, η Εκκλησία χρειάζεται την απαιτούμενη οικονομική ευχέρεια για να επιτελέσει το έργο της.

Όσον αφορά στις Κυπριακές Αερογραμμές, προτείνει όπως η Κυβέρνηση προχωρήσει έστω και τώρα σε ξήλωμα του κρατικού αερομεταφορέα και δημιουργία νέας εταιρείας με διαλεκτούς υπαλλήλους και μισθολογικές κλίμακες, που θα μπορέσει να αντέξει η εταιρεία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση