ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χειροπέδες για άλλους δυο στην Πάφο

Διευρύνετε η λίστα των συλλήψεων για τον ΣΑΠΑ

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Η εκ νέου σύλληψη του Δημάρχου Πάφου και προέδρου του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ) Σάββα Βέργα του διευθυντή Ευτύχιου Μαλεκίδη του πρώην δημοτικού συμβούλου του Συναγερμού Γιώργου Μιχαηλίδη καθώς και η αναζήτηση του Ελλαδίτη εργολάβου και διαχειριστή του ΧΥΤΑ Χρίστου Δρακόπουλου φαίνεται να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνο σε μια υπόθεση που εδώ και πολλά χρόνια  έχει άρωμα μέγα σκανδάλου όπως λέγεται στην Πάφο.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές οι ανακριτές της υπόθεσης δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να διευρύνουν την λίστα των συλλήψεων.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν στην «Κ» ότι με τα στοιχεία που φαίνεται να έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές ενδέχεται ανά πάσα στιγμή να γίνουν τουλάχιστον άλλες δυο συλλήψεις που αφορούν την κατασκευή του αποχετευτικού αλλά και την διαχείριση του ΧΥΤΑ.

Τα πρόσωπα αυτά όπως μας ελέχθη είχαν άμεση εμπλοκή στα κοινά της Πάφου τα προηγούμενα χρόνια με συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο της Πάφου και προέρχονται από συγκεκριμένους κομματικούς χώρους.

Οι ανακριτές σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει φαίνεται να έχουν στα χέρια τους ισχυρές μαρτυρίες από πρόσωπο ή πρόσωπα που γνωρίζουν από πρώτο χέρι το πάρτι που έγινε με το Αποχετευτικό της Πάφου.

Με βάση τις μαρτυρίες αυτές αφήνεται να αιωρείται ότι έχουν εντοπισθεί ύποπτες διαδρομές μαύρου χρήματος κάτι που οδήγησε στην σύλληψη τριών προσώπων και την αναζήτηση τέταρτου.

Από τις ίδιες μαρτυρίες έχουν προκύψει στοιχεία και για δυο ποσά 100 χιλιάδες και 200 χιλιάδες ευρώ τα οποία φαίνεται να κατέληξαν στην Αλκή και την ΕΔΕΚ αντίστοιχα.

Στην Πάφο οι νέες συλλήψεις φούντωσαν την φημολογία ότι από την στιγμή που «έσπασε» η φούσκα του ΣΑΠΑ θα βγουν στην επιφάνεια πράγματα και θάματα.

Πάντως την Πέμπτη στην Πάφο θα  μεταβεί ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος ο οποίος θα παρευρεθεί σε συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΠΑ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση