ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δρακόπουλος: Κατέθεσα 85.000 ευρώ σε λογαριασμό της Σ. Βέργα

Υπο οκταήμερη κράτηση οι Βέργας, Μαληκκίδης και Μιχαηλίδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στη σύλληψη της συζύγου του Σάββα Βέργα, Σοφίας, προχώρησε η Αστυνομία λίγο μετά το μεσημέρι, μετά τα όσα αποκάλυψε ο εργολάβος Χρήστος Δρακοπουλος κατά την πολύωρη κατάθεση του χθες βράδυ στο αρχηγείο αστυνομίας.

Όπως αναφέρθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, ο κ. Δρακοπουλος φέρεται να κατέθεσε ότι έβαλε σε λογαριασμό της Σοφίας Βέργα 85.000 ευρώ, μετά από αφόρητες πιέσεις που δέχθηκε και ότι το ποσό θα αφορούσε χορηγία προς το Δήμο Πάφου που θα δινόταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Σάββας Βέργας φέρεται να έδωσε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα Σοφία Αποστολίδου και ο πρόεδρος της εταιρείας ENVITEC  κατέθεσε σε δυο δόσεις το ποσό των 85.430 ευρώ, σε συγκεκριμένη τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με την κατάθεση του, ο Δρακοπουλος ζήτησε επανειλημμένα απόδειξη για τη χορηγία, χωρίς όμως να πάρει ποτέ.

Η Σοφία Βέργα οδηγήθηκε στην αστυνομία για ανάκριση και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.
 
5 εκατ. σε λογαριασμό του Βέργα - 2 εκατ. σε λογαριασμό του Μαλληκίδη
Νέες δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Πάφου, όπου στο Δικαστήριο αναφέρθηκε ότι στους λογαριασμούς των Βέργα και Μαληκκίδη βρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, βρεθηκαν 5 εκ. στο λογαριασμό του Βέργα και 2 εκ. στο λογαριασμό του Ευτύχιου Μαλληκίδη.

Την ίδια ώρα ο Σάββας Βέργας, μαζί με τον τελούντα σε διαθεσιμότητα γενικό διευθυντή του ΣΑΠΑ Ευτύχιο Μαλληκίδη και τον τέως δημοτικό σύμβουλο του ΔΗΣΥ Πάφου Γιώργο Μιχαηλίδη βρέθηκαν ενώπιον του Επ. Δικαστηρίου Πάφου. όπου τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα Παρασκευή  οι Σάββας Βέργας, Ευτύχιος Μαληκκίδης και Γιώργος Μιχαηλίδης, οι οποίοι είχαν συλληφθεί  για την υπόθεση διαφθοράς στο Συμβούλιο Αποχετεύσεως Πάφου.


Το διάταγμα οκταήμερης κράτησης των τριών υπόπτων, λήγει σήμερα και η αστυνομία αναμένεται να ζητήσει την ανανέωση του, επικαλούμενη και την κατάθεση του ιδιοκτήτη της εταιρείας "ΕΝΒΙΤΕΚ", Χρίστου Δρακόπουλου.

Ο Ελλαδίτης επιχειρηματίας συνοδευόμενος από ανακριτές εφθασε χθες βράδυ στην Κύπρο και σε κατάθεση του φέρεται να εμπλέκει διάφορα πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την κατάθεση Δρακόπουλου ανοίγει ο δρόμος και για νέες συλλήψεις.
Ο Χρίστος Δρακόπουλος αφέθηκε ελεύθερος τις πρώτες πρωϊνές ώρες.
 
Η εταιρεία ΕΝΒΙΤΕΚ είχε αναλάβει την αναβάθμιση της βιολογικής μονάδας, κατά τη δεύτερη φάση του αποχετευτικού Πάφου.

 Οι Σάββας Βέργας, Ευτύχιος Μαληκκίδης και Γιώργος Μιχαηλίδης αντιμετωπίζουν 14 κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διαπραξη κακουργήματος, πλημμελήμματος και καταδολίευσης, απάτη, δεκασμό, κλοπή απο δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση