ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δόξα - Εθνικός 3-1: Νίκη οξυγόνο!

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Σπουδαία νίκη για την Δόξα επί του Εθνικού με 3-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Μέτριο στο πρώτο ημίχρονο, πολύ καλό στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο το παιγνίδι στο Μακάρειο. Τιμώρησε η μπάλα τον Εθνικό ο οποίος είχε σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρει δεύτερο γκολ όταν το σκορ ήταν ακόμη στο 0-1.

Ο Εθνικός ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα, με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου και σαφώς το γκολ του Πιντσέλι βοήθησε την ομάδα του Απόστολου Μακρίδη.

Σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ο Εθνικός χωρίς να είναι εντυπωσιακός, είχε τον έλεγχο, προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες για δεύτερο γκολ και το κυριότερο δεν κινδύνευσε από τους επιθετικούς της Δόξας. Εξαίρεση ένα σουτ από τον Βασκονσέλος λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ήταν η μοναδική καλή φάση για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν μεγάλη αδυναμία στην οργάνωση του παιγνιδιού στο διάστημα αυτό.

Θα ανέμενε κανείς, ένα δυνατό ξεκίνημα για την Δόξα στο δεύτερο ημίχρονο, προκειμένου να πετύχει την ισοφάριση. Ήταν ο Εθνικός ωστόσο, η ομάδα που έφθασε πρώτη κοντά σε ένα γκολ, δημιουργώντας τρεις μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα οκτώ λεπτά!

Ο Σιδεράκης με τις σωτήριες του επεμβάσεις κράτησε την Δόξα στο παιγνίδι και όπως συνήθως συμβαίνει η μπάλα τιμωρεί την ομάδα που χάνει ευκαιρίες. Σχεδόν από το πουθενά, η Δόξα κέρδισε δύο πέναλτι σε διάστημα οκτώ περίπου λεπτών, στο πρώτο ο Βαλβέρδε δεν επέτρεψε στον Λόπο να σκοράρει, στο δεύτερο όμως με τους ίδιους πρωταγωνιστές, νικητής ήταν ο Λόπο, φέρνοντας το παιγνίδι στα ίσα.

Σωστή η απόφαση του διαιτητή Λοίζου Παναγιώτου στο πρώτο πέναλτι, λανθασμένη ωστόσο η δεύτερη του υπόδειξη.

Απ’ εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες κυνήγησαν με πάθος τη νίκη, την οποία πήρε τελικά η ομάδα που την είχε και μεγαλύτερη ανάγκη.
Ένα… μαεστρικό κτύπημα φάουλ από τον Φερνάντες έδωσε την ευκαιρία στον Βασκονσέλος να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά και να διαμορφώνει το 2-1, ενώ στις καθυστερήσεις και με όλους σχεδόν τους παίκτες του Εθνικού στην επίθεση ήρθε και το τρίτο γκολ από το Νοβόα αυτή την φορά.

Με ανατροπή στο σκορ η Δόξα πήρε μια νίκη – οξυγόνο και ελπίζει για ακόμη καλύτερη συνέχεια στο πρωτάθλημα, για την προσπάθεια που κάνει να κρατηθεί στην κατηγορία.

Δόξα: Σιδεράκης, Φεράν (90' Νοβόα), Ράμος, Φερνάντες, Αντόνιο, Βασκονσέλος, Καλντερόν (46’ Εμάνουελ), Λεονάρντο, Ρ. Γκονζάλες, Λόπο, Αρέστη

Εθνικός: Βαλβέρδε, Χάτζιαρος (80’ Πογιατζής), Ταλ, Μαμαντού, Γιαγκουδάκης, Στόλερ, Αργυρίου, Πιντσέλι, Πράκερ (62’ Μπάλφορτ), Ζουνίνιο (69’ Χριστοφή), Χατζηβασίλης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Δόξα: Τελευταία Ενημέρωση

Σπουδαίο διπλό για τη Δόξα στο Παραλίμνι, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες της για αποφυγή του υποβιβασμού
24sports.com.cy
 |  ΔΟΞΑ