ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οικονομίδης: Η αποκάλυψη της χρονιάς για την Ομόνοια

Το πορτραίτο του Γιώργου Οικονομίδη, του παίκτη αποκάλυψη για το ''τριφύλλι''

Του ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ

Στο πρώτο διάστημα της παρουσίας του στην Ομόνοια, ο Γιώργος δεν γέμιζε το μάτι, ούτε του έδωσαν ιδιαίτερη σημασία οι φίλαθλοι και τα ΜΜΕ. Έξι μήνες μετά ο 24χρονος (10/04/1990) μέσος έχει εξελιχθεί σε έναν απαραίτητο για την Ομόνοια ποδοσφαιριστή, με τον οποίο ασχολούνται τα ΜΜΕ και ο κόσμος. Ο Κώστας Καϊάφας του έδωσε την ευκαιρία τον Νοέμβριο και ο ίδιος την άρπαξε από τα μαλλιά, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί στην αποκάλυψη της χρονιάς για το «τριφύλλι» και μια από τις αποκαλύψεις της σεζόν στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Και όμως ξεχώριζε
Όταν ο Κώστας Καϊάφας τον απέκτησε από τη Δόξα πέρσι τέτοιο καιρό, ο Οικονομίδης δεν ήταν κάποιος άγνωστος παίκτης. Ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές των Κατωκοπιτών, σε μια αξιοπρεπή ομάδα, ενώ ακολούθως ο Πάμπος Χριστοδούλου του έδωσε και την κλήση για την Εθνική ομάδα –μάλιστα ταξίδεψε τον περασμένο Ιούνιο στην Ιαπωνία, χωρίς όμως να παίξει. Το γεγονός ότι έπαιζε σε μια μικρή ομάδα, τον κράτησε σχετικά μακριά τα φώτα της δημοσιότητας.

Ποδοσφαιριστής που εκπροσωπείτο από τον Κώστα Χριστοδούλου «Καραβίδα» (πλέον έχει αλλάξει ατζέντη), η μεταγραφή του στην Ομόνοια πέρασε σχετικά απαρατήρητη. Μάλιστα, το καλοκαίρι δεν έπαιξε στα ευρωπαϊκά, ενώ άργησε να κάνει ντεμπούτο με την ομάδα. Αυτό ήρθε στις 28 Σεπτεμβρίου 2014, όταν ξεκίνησε βασικός και έπαιξε 65΄ κόντρα στον Εθνικό Άχνας για την 5η αγωνιστική. Εκείνη τη μέρα ο Οικονομίδης έγινε ο 21ος ποδοσφαιριστής που έπαιξε τόσο με τον ΑΠΟΕΛ όσο και με την Ομόνοια (είχε δύο συμμετοχές με τους γαλαζοκίτρινους τη σεζόν 2007-08).

Η αποκάλυψη
Ο Κώστας Καϊάφας τον επέλεξε ξανά στην ενδεκάδα στις 22/11/2014 στον αγώνα με την ΑΕΛ για τη 10η αγωνιστική. Η παρουσία του (στη νίκη 2-0) ήταν εξαιρετική και αμέσως κέρδισε θέση βασικού, πλάι στον Γεράσιμο Φυλακτού. Στα παιχνίδια που ακολούθησαν διατήρησε υψηλή απόδοση και μάλιστα σκόραρε ένα φανταστικό γκολ στο ματς με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (εκεί όπου στις 10 Μαΐου 2008 έπαιξε πρώτη φορά σε ενδεκάδα, στο Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ). Από τη 10η αγωνιστική και έπειτα δεν έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα, με τον ίδιο στην ηλικία των 24 ετών να μετατρέπεται στην αποκάλυψη της χρονιάς, σε μια νεανική και ανανεωμένη Ομόνοια.

Οι εμφανίσεις του με το «τριφύλλι» έφεραν τη διοίκηση να κάνει επαφή μαζί του για αύξηση απολαβών. Ο ίδιος αμείβεται με μόλις (για τα δεδομένα του ποδοσφαίρου) 25.000 ευρώ ετησίως, με το συμβόλαιό του να έχει ισχύ ώς το 2017.

Το στυλ του
Από απαρατήρητος ο Οικονομίδης, μόλις πήρε λεπτά συμμετοχής μετατράπηκε σε απαραίτητος για την Ομόνοια. Αμυντικός μέσος, τρέχει διαρκώς και μαζί με τον Μαργκάσα μάλλον καλύπτει τα περισσότερα χιλιόμετρα σε κάθε αγώνα. Κάνει πολύ δουλειά στον αμυντικό τομέα, ενώ βοηθάει και στην επιθετική ανάπτυξη. Η παρουσία του έφερε σταθερότητα στον μεσοαμυντικό χώρο, ενώ βοηθάει και τον Ασίς να κινείται πιο ελεύθερα. Αρχικά ο Οικονομίδης «έδεσε» ως δίδυμο με τον Φυλακτού, όμως μετά τον τραυματισμό του τελευταίου, αγωνίζεται πλάι στον Μαργκάσα, με τους δύο να φτιάχνουν ένα πολύ αποτελεσματικό δίδυμο.

Ο Οικονομίδης εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η Ομόνοια βρίσκεται σε μια περίοδο ανανέωσης και μπόρεσε ως μέλος του ρόστερ μιας μεγάλης ομάδας να πάρει λεπτά και να δείξει τι μπορεί να κάνει. Ένα από τα θετικά της οικονομικής κρίσης…

ΑΠΟΕΛίστας
Ο Γιώργος Οικονομίδης δεν προέρχεται από αθλητική οικογένεια, αν και ο θείος του έπαιξε μέχρι την εφηβική ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Ο «γιο-γιο», όπως είναι το παρατσούκλι του, μικρός ήταν ΑΠΟΕΛίστας και η αγάπη του για τον αθλητισμό, τον οδήγησε στις ακαδημίες των γαλαζοκιτρίνων, εν τέλει φτάνοντας μέχρι την ανδρική ομάδα. Τη σεζόν 2007-08 έκανε ντεμπούτο στις 08/03/2008 όταν πέρασε αλλαγή στο 90΄ στον αγώνα με τη Δόξα, ενώ έπαιξε 90 λεπτά στο αδιάφορο ματς με την Ανόρθωση την τελευταία αγωνιστική. Την επόμενη χρονιά δεν έπαιξε, πριν φύγει δανεικός για τον Διγενή, ενώ ακολούθως ελεύθερος έπαιξε σε ΠΑΕΕΚ και Δόξα. Κάποτε έφτασε κοντά στο να πάει στην Ανόρθωση, όμως δεν του είχε δοθεί τότε η ελευθέρας από τον ΑΠΟΕΛ.

Χαμηλών τόνων άνθρωπος, αποφοίτησε στο English School και ακολούθως φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ακολουθώντας ένα θέμα παρεμφερές με τον αθλητισμό. Έχει μια αδελφή, μερικά χρόνια πιο μεγάλη του.

Αν και προερχόμενος από τις τάξεις του ΑΠΟΕΛ, σήμερα πλέον αποτελεί βασικό στέλεχος της Ομόνοιας και απολαμβάνει την εκτίμηση της κερκίδας, λόγω της προσπάθειας που καταβάλλει στο γήπεδο.

Σκοπός η προώθηση Κυπρίων
Ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Δώρος Σεραφείμ, μιλώντας στην «Κ» σχολίασε τη τακτική χρησιμοποίηση Κυπρίων ποδοσφαιριστών, νεαρών αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία όπως ο Οικονομίδης. «Θέλαμε να προωθήσουμε Κύπριους ποδοσφαιριστές και βλέπουμε πως αυτό γίνεται. Είχαμε πει πως στα επόμενα τρία χρόνια θέλαμε να φέρουμε την ομάδα στον σωστό δρόμο με τους Κύπριους να υπερέχουν.

Αυτό γίνεται και θα φανεί στα επόμενα χρόνια. Η τεχνική ηγεσία, με επικεφαλής τον Κώστα Καϊάφα, ακολουθεί τα σωστά προγράμματα. Το ποδόσφαιρο που παίζει η Ομόνοια αυτή την στιγμή είναι πολύ καλής ποιότητας και έχουμε ανοδική πορεία», σχολίασε σχετικά ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού».

Ταυτότητα
Γιώργος Οικονομίδης
Ηλικία 24 (10/04/1990)
Ύψος 1,79 μ.
Θέση αμυντικός μέσος
Ακαδημία ΑΠΟΕΛ
Έπαιξε ΑΠΟΕΛ, Διγενής, ΠΑΕΕΚ, Δόξα, Ομόνοια
Διεθνής U21, U19, κλήθηκε στην Ανδρών

Σεζόν Ομάδα Συμμετοχές (πρωτάθλημα)
2007-08 ΑΠΟΕΛ 2
2008-09 ΑΠΟΕΛ -
2009-10 Διγενής 9
2010-11 Διγενής 24
2012-13 ΠΑΕΕΚ 13
2013-14 Δόξα 27
2014-15 Ομόνοια 13 (μέχρι το ματς με ΑΕΛ)

*Δημοσιεύθηκε στο Κ SPORTS την Κυριακή 1/3

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση