ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Εργασίας: Η ισότητα των φύλων δεν έχει ακόμα επιτευχθεί

Τα παιδιά να κατανοήσουν την έννοια και την αξία της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών

ΚΥΠΕ

Ο στόχος της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών δυστυχώς δεν έχει ακόμα επιτευχθεί, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου σε εκδήλωση βράβευσης για τον διαγωνισμό ζωγραφικής για την ισότητα των φύλων.

Η κα. Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι οι διακρίσεις και τα στερεότυπα σε βάρος της γυναίκας διαιωνίζονται μέχρι σήμερα και, ως αποτέλεσμα, η γυναίκα περιορίζεται σε επαγγέλματα και ιεραρχικές θέσεις που δεν ανταποκρίνονται στα προσόντα της.

Πρόσθεσε ότι ανάμεσα στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται και η υλοποίηση του συγχρηματοδοτούμενου από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Έργου, «Δράσεις για μείωση του χάσματος αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών», από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με το οποίο προωθείται ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων που στοχεύει στη μείωση του χάσματος και στην αντιμετώπιση των αιτίων που το δημιουργούν και το συντηρούν. Μία από τις δράσεις του, συμπλήρωσε, αφορά στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης και των γονέων, σε σχέση με την καταπολέμηση του φαινομένου του έμφυλου επαγγελματικού διαχωρισμού.

Η Υπουργός Εργασίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι βοηθώντας, μέσω των γονιών και των εκπαιδευτικών, τα παιδιά να κατανοήσουν την έννοια και την αξία της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών στην πράξη και στην καθημερινότητα, θα διευρύνουν τις ευκαιρίες τους,θα αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους και «θα υποστηρίξουμε την ουσιαστική συμμετοχή τους στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση