ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Προβληματικά» συμβόλαια στο Αποχετευτικό Λευκωσίας και Λάρνακας

Yπάρχουν πολλά θέματα που είναι κάπως ασαφή, δηλώνει ο Γενικός Ελεγκτής

ΚΥΠΕ

«Προβληματική» χαρακτήρισε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης την εικόνα που παρουσιάζει το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας, σε σχέση με υπόθεση που αφορά επιπρόσθετες πληρωμές που έγιναν, πέραν των όσων περιλαμβάνονταν στην αρχικώς υπογραφείσα σύμβαση. Για το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι υπάρχουν στοιχεία αναφορικά με δύο συμβάσεις, τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Ερωτηθείς σχετικά με την έρευνα του γραφείου του για το Αποχετευτικό σε Λευκωσία και Λάρνακα, είπε ότι στην περίπτωση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας έχει διαβιβαστεί προς αυτό αριθμός επιστολών, με παρατηρήσεις και επισημάνσεις και αναμένονται τα σχόλια του Συμβουλίου.

Yπάρχουν πολλά θέματα «που είναι κάπως ασαφή ως προς τον τρόπο με τον οποίο έτυχαν χειρισμού από το Συμβούλιο», ενώ μίλησε για «ποσά τα οποία δεν εξηγείται πως δαπανήθηκαν με ποιες διαδικασίες». Kληθείς να συγκρίνει την περίπτωση με αυτή του ΣΑΠΑ, είπε ότι στην Πάφο υπήρχε επιπλέον προφορική καταγγελία, που διαβιβάστηκε στον Γενικό Εισαγγελέα και αποτέλεσε το έναυσμα των ποινικών διαδικασιών.

Στη Λευκωσία, πρόσθεσε, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και το Γραφείο του κινείται στην κατεύθυνση της τεκμηρίωσης των υπαρχόντων στοιχειών. Συγκεκριμένα, είπε ότι είναι περίπου τριπλάσιο το μέγεθος όλων των συμβολαίων που έχουν συναφθεί στη Λευκωσία, σε σχέση με την Πάφο.

Αναφορικά με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, είπε ότι ο έλεγχος αφορά δύο συμβάσεις που έχουν συναφθεί, ενώ τα πορίσματα έχουν ήδη διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα. Συμπλήρωσε ότι για τη Λευκωσία, υπάρχει η περίπτωση συμβολαίου για το οποίο δεν έχουν κλείσει οι απαιτήσεις του εργολάβου, και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαιτησία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση