ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εμπλουτίζεται το Πάρκο Γλυπτικής στην Αγία Νάπα

Με έργα διαφόρων καλλιτεχνών

ΚΥΠΕ

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες στο Πάρκο Γλυπτικής στην Αγία Νάπα, το οποίο παρουσιάζει εικόνα εργοταξίου, με τη διακίνηση φορτηγών σε καθημερινή βάση για τη μεταφορά της χαρακτηριστικής τοπικής πέτρας, με την οποία δουλεύουν οι γλύπτες για να φτιάξουν δημιουργίες τους.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «αυτή την περίοδο έφτασαν και φιλοτεχνούν τις δημιουργίες τους, στα πλαίσια του 2ου Συμποσίου Γλυπτικής, άλλοι τέσσερις καλλιτέχνες, οι Αυστριακοί Tomas Eller και Jurgen Juen, ο Ρώσος Andrey Makeev και o Βέλγος Jorg Van Daele. Στην Αγία Νάπα βρίσκονται επίσης καλλιτέχνες από Ιταλία, Κούβα, Γαλλία, Τυνησία, Ελλάδα και Ουκρανία».

Προστίθεται ακόμα ότι «μετά τη δημιουργία ενός έργου τέσσερις άλλοι καλλιτέχνες, οι Stefano Sabetta, Vasilisa Chugunova, Gadadhar Ojha και Levchenko Mykhailo παρέμειναν στην Αγία Νάπα για να δημιουργήσουν και δεύτερο έργο».

Μεγάλη έκταση του Πάρκου έχει εμπλουτιστεί με γλυπτά και καθημερινά τοποθετούνται νέα. Πρόσφατα έχουν τοποθετηθεί τρία έργα του Αυστριακού καλλιτέχνη Tomas Eller που τιτλοφορούνται «Spue», «Chronic Seat» και «Greek Alphabetic» και η νέα δημιουργία του  Stefano Sabetta με τίτλο «Breeze in the Park».

Στο Πάρκο τοποθετήθηκαν επίσης το έργο με τίτλο «Νearness» του Αυστριακού Jurgen Juen (JU), τα έργα με τίτλο «Third Eye 1» και «Third Eye 2» (TILAK) του Ινδού καλλιτέχνη Gadadhar Ojha, ενώ το έργο που τιτλοφορείται «In the Sky» της Ρωσίδας γλύπτριας Vasilisa Chugunova έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του Πάρκου Γλυπτικής.

Εξάλλου δεύτερο γλυπτό της Vasilisa Chugunova, με τίτλο «Love», τοποθετήθηκε στο προαύλιο του Δημοτικού Μουσείου «Θάλασσα».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος επισκέφθηκε πρόσφατα το Πάρκο Γλυπτικής και τίμησε τους καλλιτέχνες απονέμοντας τους  αναμνηστική πλακέτα και δώρα, ενώ εξέφρασε τις «θερμές ευχαριστίες» του για τις δημιουργίες τους.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 10 Μαΐου που είναι η επίσημη λήξη του Συμποσίου αναμένονται ακόμη 34 καλλιτέχνες από Ιταλία, Κούβα, Γαλλία, Τυνησία, Ελλάδα, Ουκρανία, Γεωργία, Κολομβία, Αργεντινή, Συρία, Βραζιλία, Κόστα Ρίκα, Χιλή, Αυστραλία, Σερβία και Κύπρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ