ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θεσμών: Δύο εκθέσεις για το ζήτημα Γιωρκάτζη

Μελετούν το συμβόλαιο, το ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων και ισχυρισμούς γιαί δωροδοκία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην ετοιμασία δύο διαφορετικών εκθέσεων προχωρούν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών σε ό,τι  αφορά το φλέγον ζήτημα της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Όπως όλα δείχνουν, η μία έκθεση της επιτροπής θεσμών θα αφορά το ζήτημα τροποποίησης του συμβολαίου της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και την πιθανή σύγκρουση συμφερόντων που προκύπτει από το γεγονός ότι η κόρη της και ο εν διαστάσει σύζυγός της εκπροσωπούν νομικά τον Ανδρέα Βγενόπουλο.
Η δεύτερη έκθεση της Επιτροπής Θεσμών θα προσανατολίζεται στους ισχυρισμούς του πρώην εκτελεστικού συμβούλου της Κεντρικής Τράπεζας Στέλιου Κοιλιάρη, σε σχέση με τις λίστες που κρατά η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια βουλευτών, αλλά και τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Κοιλιάρης ότι ανέφερε η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη περί δωροδοκίαςτου Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Η έκθεση της επιτροπής θεσμών θα δώσει έμφαση και στο ζήτημα της λειτουργίας, τόσο της Κεντρικής Τράπεζας και του Διοικητικού Συμβουλίου όσο και στις επιπτώσεις που προκαλούνται από την παραίτηση της διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής Τράπεζας Άντρης Αντωνιάδου.

Οι εκθέσεις ενδέχεται να είναι έτοιμες μετά το Πάσχα και θα συζητηθούν στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρόεδρος της επιτροπής θεσμών και πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε πως θα ετοιμαστούν δύο εκθέσεις, ενώ για το ζήτημα της επίμαχης λίστας με τα κόκκινα δάνεια των βουλευτών είπε πως αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τεκμηριωμένη, αλλά και με πολλά λάθη.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού διερωτήθηκε γιατί ακόμα η αρχή εξυγίανσης δεν παρέδωσε ακόμη στην επιτροπή το υπόμνημα της διαχειρίστριας της Λαϊκής Τράπεζας το οποίο παρέδωσε στην αρχή από τις 12 Μαρτίου.

 

 

 

 

 

 


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση