ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Ηχηρές απουσίες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Διαβάζοντας τον τίτλο, ίσως να παραξενευτήκατε. Όταν αναφερόμαστε σε ηχηρές παρουσίες, το μυαλό πάει κατευθείαν στα πρώτα ονόματα μιας ομάδας. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει στην Ομόνοια ενόψει του αγώνα με τον Ερμή. 

Ο χαρακτηρισμός όμως, δεν αποδίδεται απαραίτητα σε αυτού του είδους τους ποδοσφαιριστές. Αποδίδεται και σε ποδοσφαιριστές  που η παρουσία τους στη φετινή Ομόνοια, βαθμολογείται, από «λίαν καλώς» μέχρι «άριστα». Δεν κάνουν τις φαντεζί ενέργειες του Νούνο Ασίς, ούτε  ξετινάζουν συστηματικά τα αντίπαλα δίκτυα, δίκην Μίκαελ Ποτέ. Κάνουν όμως στο γήπεδο, του κόσμου τη δουλειά…

Στις 22 Νοεμβρίου 2014, σε αγώνα της δέκατης αγωνιστικής του πρωταθλήματος η Ομόνοια αντιμετώπισε την ΑΕΛ. Ο Γιώργος Οικονομίδης πήρε θέση στη βασική ενδεκάδα για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν στις  28 Σεπτεμβρίου σε αγώνα της πέμπτης αγωνιστικής   με αντίπαλο τον Εθνικό. Από το ματς με την ΑΕΛ και μετά η ενδεκάδα της Ομόνοιας περιλαμβάνει το Γιώργο Οικονομίδη, που μετρά μέχρι τώρα 17 συμμετοχές ως βασικός. Η «μονιμότητα» του στην ενδεκάδα, είναι ευεξήγητη.

Η  παρουσία του έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία των φίλων της  Ομόνοιας (αλλά και γενικότερα) και δίκαια εντάσσεται στους ποδοσφαιριστές -αποκαλύψεις της χρονιάς.  Μέρος της «σοδειάς» του, (όπου «σοδειά» η άνοδος της ποδοσφαιρικής του αξίας και ο συνεχώς αυξανόμενος  βαθμός εκτίμησης ικανοτήτων που συγκεντρώνει από το φίλαθλο κοινό), το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα στον πρόσφατο αγώνα με το Βέλγιο. Ο νεαρός μέσος μένει εκτός ενδεκάδας στον αγώνα της ερχομένης  Κυριακής με αντίπαλο τον Ερμή, για πρώτη φορά μετά τις 22 Νοεμβρίου, λόγω αριθμού κίτρινων καρτών.  

Ο Ρενάτο Μαργκάσα, μένει και αυτός εκτός ομάδας στο συγκεκριμένο αγώνα για τον ίδιο λόγο. Εχων φέτος 21 συμμετοχές ως βασικός, έμεινε για τελευταία φορά εκτός ενδεκάδας κατά τη 16η αγωνιστική, στον αγώνα με τον Εθνικό που έγινε στις 10 Ιανουαρίου. Είτε ως αριστεροί μπακ, είτε ως κεντρώος, το «μηχανάκι» είναι ασταμάτητο (θα είναι πάντως πολύ ενδιαφέρον να ψάξει κανείς πόσα χιλιόμετρα διανύει στο γήπεδο, ανά αγώνα, ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής) και πραγματοποιεί φέτος κατά γενική ομολογία την καλύτερη του χρονιά στην Ομόνοια κατά την τετραετή του παρουσία στην ομάδα. Πρόσφατα δε ο 29χρονος Πορτογάλος εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί στην  Εθνική Κύπρου. Yπάρχει άραγε κανείς που αμφιβάλλει ότι το αξίζει;   

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση