ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Kristen Stewart: «Προτιμώ το βραβείο César από ένα Oscar»

Η ηθοποιός είναι η πρώτη αμερικανίδα που βραβεύεται με το «γαλλικό Oscar»

Kathimerini.gr

«Η υποκριτική είναι μια σκληρή δουλειά, δεν είναι ρομαντική» είχε δηλώσει κάποτε η Kristen Stewart αλλά σίγουρα είναι ένα επάγγελμα με ικανοποιητικές στιγμές που ανταμείβει, θα συμπληρώναμε εμείς, με τα βραβεία να επικυρώνουν την επιτυχία αλλά και το ταλέντο των ηθοποιών. Τον περασμένο Φεβρουάριο, η πρωταγωνίστρια του ‘Twilight’ και του ‘Clouds of Sils Maria’ έγινε η πρώτη αμερικανίδα ηθοποιός που βραβεύτηκε με το César, το μεγαλύτερο γαλλικό βραβείο, αντίστοιχο του αμερικάνικου Oscar, για τον ρόλο της στην ταινία του Olivier Assayas.

Η 24χρονη ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό The Hollywood Reporter για την αναπάντεχη τιμή που της έκανε η γαλλική κινηματογραφική κοινότητα. Όταν άκουσε το όνομά της στην τελετή απονομής δεν μπορούσε να το πιστέψει: «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είχα προταθεί για υποψηφιότητα και μετά πραγματικά δεν μπορούσα να πιστέψω ότι πήρα το βραβείο, γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν επαινούν εύκολα, ειδικά τους αμερικάνους. Αισθάνθηκα πολύ καλά . Προτιμώ ένα βραβείο César από ένα Oscar».

Η Kristen αγαπήθηκε από το γαλλικό κοινό και κατάφερε να πάρει πολύ καλές κριτικές για τον β’ πρωταγωνιστικό ρόλο της στην ταινία ‘Clouds of Sils Maria’ στην οποία πρωταγωνιστεί η Juliette Binoche, με πολλούς να μιλούν για τον ‘καλύτερο ρόλο της καριέρας της’ που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε την Stewart. Η ηθοποιός φαίνεται ότι βρήκε στο ευρωπαϊκό κοινό, αυτό που της έλειπε από το Hollywood. Όπως δήλωσε, μια ταινία σαν το ‘Clouds of Sils Maria’ με προϋπολογισμό 6 εκατομμύρια δολάρια, δεν θα είχε την ίδια επιτυχία στην Αμερική. «Ίσως να μπορούσες να γυρίσεις αυτή την ταινία με ένα εκατομμύριο δολάρια στην Αμερική, αλλά όχι με τoν ίδιο σεβασμό που οι γάλλοι δείχνουν στις ιστορίες που παρουσιάζουν. Είναι εντελώς ουσιαστικοί και είναι έτοιμοι να πάρουν ρίσκα», τόνισε η ηθοποιός και εξήγησε ότι «δεν κάνουν ταινίες επειδή πρέπει αναγκαστικά να παρουσιάσουν μια συγκεκριμένη ιστορία ή επειδή θέλουν να γίνουν πλούσιοι και διάσημοι. Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και το αμερικάνικο σινεμά».

H Stewart, εξάλλου, δεν είδε ποτέ με θετική ματιά τη δημοσιότητα που της χάρισε το Hollywood. Ακόμα και εφτά χρόνια μετά τις ταινίες 'Twilight' που την έκαναν γνωστή στο ευρύ κοινό αλλά και τα δημοσιεύματα για τη σχέση της με τον συμπρωταγωνιστή της Robert Pattinson, ακόμα γίνεται αντικείμενο αρνητικών σχολίων για την προσωπική της ζωή. «Αν σκεφτείς την πηγή όλων αυτών που είναι το ‘τέρας των χρημάτων’, δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει ποτέ», λέει για τα ‘κίτρινα’ δημοσιεύματα, εξηγώντας ότι πρόκειται για «μια νέα βιομηχανία. Οι ειδήσεις για τους διάσημους είναι μια νέα μορφή ψυχαγωγίας και είναι τεράστια, αυξανόμενη και φέρνει πολλά λεφτά, οπότε γιατί να σταματήσει;». Εντούτοις, η Kristen είναι αισιόδοξη ότι ο κόσμος θα σταματήσει να ασχολείται με τα προσωπικά της. Εξάλλου, πλέον έχει στο βιογραφικό της ένα César που ίσως ωθήσει το κινηματογραφικό κοινό να ενδιαφερθεί περισσότερο για το ταλέντο της και τις επαγγελματικές της επιλογές.

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ