ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Juliette Binoche: Μια αληθινή σταρ αποκαλύπτεται

Kathimerini.gr

Η Juliette Binoche έχει εμφανιστεί σε παραπάνω από 40 ταινίες, έχει πρωταγωνιστήσει σε θεατρικές παραγωγές και έχει στο βιογραφικό της πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων ένα Oscar και ένα César.  Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς auteurs και σκηνοθέτες όπως ο Jean-Luc Godard, ο Jacques Doillon και ο André Téchiné, αλλά κατάφερε να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό με τον ρόλο της στην κινηματογραφική μεταφορά του «The Unbearable Lightness of Being». Η γαλλική της φινέτσα και το αστείρευτο ταλέντο της κέντρισαν το ενδιαφέρον μεγάλων αμερικανών σκηνοθετών, όπως ο Steven Spielberg που της ζήτησε να πρωταγωνιστήσει στο εμπορικό Jurassic Park, όμως εκείνη προτίμησε να μείνει πιστή στο ευρωπαϊκό κοινό επιλέγοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο αριστουργηματικό ‘Three Colors: Blue’ του Krzysztof Kieślowski. Η ηθοποιός έχει καταφέρει να ισορροπήσει μεταξύ της δημοσιότητας και της καλλιτεχνικής δημιουργίας χωρίς να κάνει εκπτώσεις και να χαράξει μια επιτυχημένη πορεία ως ηθοποιός. Μιλώντας στο Vanity Fair για την νέα της ταινία ‘Clouds of Sils Maria’ εξήγησε πως είναι η ζωή μιας διάσημης ηθοποιού, ένα θέμα που πραγματεύεται και η νέα ταινία του Olivier Assayas.

Η Maria, ο ρόλος που υποδύεται η Binoche, είναι μια ηθοποιός που προετοιμάζεται να υποδυθεί ξανά τον ρόλο που την είχε κάνει διάσημη. Αυτή την φορά, όμως, υποδύεται μια ώριμη γυναίκα, όχι την ενζενί. Η Juliette υποδύεται μια ηθοποιό που έρχεται αντιμέτωπη με τον χρόνο, μπαίνοντας έτσι και η ίδια, όπως λέει, σε μια δημιουργική αναζήτηση που την βοήθησε να ωριμάσει: «Πόσες δουλειές σου επιτρέπουν να ωριμάσεις;» αναρωτιέται και τονίζει ότι ως ηθοποιός έχει πολλές φορές μπει στην διαδικασία να διαχειριστεί συναισθήματα και καταστάσεις που δεν θέλει στην ζωή της. Η 51χρονη Juliette, όμως, έχει εξοικειωθεί με τον χρόνο. «Όσο μεγαλώνεις, χάνεις κάτι αλλά κερδίζεις κάτι άλλο. Τα media συχνά εστιάζουν στο πως μπορείς να παραμείνεις νέος αλλά ποτέ δεν τονίζουν το πόσα πολλά μπορείς να κερδίσεις από το να αποκτάς εμπειρίες στη ζωή σου».

Η Binoche πιστεύει ότι μια διάσημη καλλιτέχνις οφείλει στον εαυτό της να αποφασίσει εάν θα είναι απλά celebrity ή σταρ. «Πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στους celebrities και τους σταρ. Ο celebrity είναι μια προσωπικότητα που θέλει να έχει την προσοχή του κόσμου. Ο σταρ είναι το φως, είναι κάτι δυσνόητο. Είναι κάτι μαγικό που συμβαίνει σε έναν άνθρωπο. Είναι σημαντικό να καταλαβαίνει κανείς τη διαφορά, ώστε να ξέρει πως θα ‘προωθήσει’ τον εαυτό του, την εικόνα του και τον εγωισμό του» εξηγεί η ηθοποιός και προσθέτει ότι η ίδια έχει δυσκολευτεί με την δημοσιότητα που της έχει φέρει το επάγγελμά της. Όπως δήλωσε «πρέπει να βγαίνω προς τα έξω αλλά από την άλλη δεν θέλω. Θέλω να ασχοληθώ με την τέχνη μου που είναι κάτι το οποίο με παθιάζει. Αλλά το να εκτίθεσαι δεν είναι εύκολο. Γίνεσαι αντικείμενο κριτικής και υπάρχουν κανόνες. Είναι πολύ περίεργο». 

Η ηθοποιός που όπως δηλώνει ακόμα εντυπωσιάζεται κάθε φορά που την επιλέγουν για κάποιο ρόλο, πιστεύει ότι το διαδίκτυο έκανε την ζωή των διάσημων ανθρώπων πιο δύσκολη αλλά ο τρόπος διαχείρισης της διασημότητας παραμένει ο ίδιος. Όπως λέει «έχει να κάνει με το πώς αντιμετωπίζεις την κατάσταση. Οι συνεργάτες σου είναι πολύ σημαντικοί, γιατί είναι δύσκολο να παραμείνεις (ψυχικά) υγιής με τόση πίεση». Η ίδια, όπως τονίζει, προσπαθεί να εστιάζει στη δουλειά της. Είναι κάτι που μπορεί να ελέγξει, κάτι που την χαρακτηρίζει. Όπως λέει χαρακτηριστικά, εξάλλου «πρέπει να είσαι ενήμερος γιατί κάνεις ό,τι κάνεις. Πιστεύω ότι όταν δημιουργείς είσαι πραγματικά ο εαυτός σου, γιατί ξεχνάς τον εαυτό σου και υπηρετείς κάτι που είναι μεγαλύτερο από εσένα, αλλά πάντα χρησιμοποιώντας τις εμπειρίες σου, τη ζωή σου, την ψυχή σου, τα πάντα».

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ