ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενεργειακή αναβάθμιση της Βουλής των Αντιπροσώπων

ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο» του Διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013, με το Ακρώνυμο «ΕΝΕΡΓΕΙΝ» υλοποιεί επιδεικτικά έργα βιώσιμης ενεργειακής ανάπτυξης σε δημόσια κτίρια. Τα έργα αυτά υλοποιούνται σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και το Τμήμα Δημοσίων Έργων και αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν τον Αύγουστο του 2015.

Για την αναβάθμιση του κτιρίου της Βουλής των Αντιπροσώπων, το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών έχει προκηρύξει Διαγωνισμό για την αναβάθμιση του κτιρίου της Βουλής των Αντιπροσώπων και συγκεκριμένα για την προμήθεια, αντικατάσταση και συντήρηση δυο συγκροτημάτων παραγωγής  ψυχρού/θερμού νερού τύπου αντλίας θερμότητας (heat pump chillers) καθώς και την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση φωτοβολταικών πλαισίων ισχύος 15kW στην οροφή του κτιρίου.

Τα υφιστάμενα συστήματα ψύξης και θέρμανσης  που αντικαταστάθηκαν είναι δύο Συστήματα παραγωγής ψυχρού νερού (chillers) Climaveneta 520kW/ Eurovent Class F (EER 2,26) και  3 Λέβητες Πετρελαίου των 220 kW με δύο νέα συστήματα τύπου αντλίας θερμότητας AERMEC Eurovent Class B (EER 2,91).

Η εγκατάσταση των αντλιών θερμότητας ανατέθηκε στην εταιρεία Caramondani έναντι του ποσού των €153.745,00 συν ΦΠΑ και ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 2014. Η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών πλαισίων για το ποσό των €24.619,00 + ΦΠΑ έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται  η έκδοση άδειας από τη ΡΑΕΚ και η σύνδεση τους με το δίκτυο της ΑΗΚ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση