ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Emirates υπογράφει παραγγελία 9.2 δις δολ. με τη Rolls-Royce

Η μεγαλύτερη ποτέ συμφωνία για τη Rolls-Royce - Κινητήρες Trent 900 και Πακέτο TotalCare

Δελτίο Τύπου

Η Emirates, ένας παγκόσμιος υποστηρικτής επιχειρήσεων και εμπορίου, ανακοίνωσε μια ιστορική συμφωνία 9.2 δις δολαρίων (8,7 δις. ευρώ) με τη Rolls-Royce για μηχανές Trent 900 και ένα μακροπρόθεσμο πακέτο ολοκληρωμένης στήριξης ‘TotalCare’. Οι μηχανές θα χρησιμοποιηθούν ως κινητήρια δύναμη για 50 Airbus Α380 που έχουν παραγγελθεί κατά τη διάρκεια του Dubai Air Show, το 2013, και τα οποίαθα αρχίσουν λειτουργία το 2016. Η συμφωνία, η οποία είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ για τη Rolls-Royce, και μία από τις μεγαλύτερες ποτέ παραγγελίες για εξαγωγές για μια εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι μέρος της συνεχιζόμενης επένδυσης της Emirates στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη βιομηχανία της αεροπορίας στην περιοχή, διασφαλίζοντας θέσεις εργασίας σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού της Rolls-Royce, από το Μπρίστολ μέχρι τη Σκωτία. Θα στηρίξει περαιτέρω τους εμπορικούς δεσμούς μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με βάση τα κατ’ 'εκτίμηση $13.4 δις (€12,7 δις) του διμερούς εμπορίου που καταγράφηκε το 2013[1].

Ο Σερ Τιμ Κλαρκ , πρόεδρος της Emirates Airline, δήλωσε: «Η Rolls-Royce είναι βασικός εταίρος της Emirates και έχουμε εντυπωσιαστεί με τη δέσμευσή της για συνεχή βελτίωση της οικονομικής και επιχειρησιακής απόδοσης του Trent 900. Αυτές οι βελτιώσεις υπήρξαν καθοριστικοί παράγοντες στην επιλογή του προϊόντος για 50 από τα Α380 μας. Αυτή η εξαγγελία είναι σημαντική όχι μόνο επειδή κατοχυρώνει τη συνεργασία μεταξύ της Emirates και της Rolls-Royce, αλλά και λόγω της μεγάλης και συνεχούς οικονομικής επίδρασης που αυτό θα έχει για τη βιομηχανία της αεροπορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη.»

Ο Τζον Ρίστον, Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce, δήλωσε: «Η επιτυχία της Emirates κατά τα τελευταία τριάντα χρόνια είναι εξαιρετική. Η Rolls-Royce είναι περήφανη που υπήρξε μέρος αυτής της επιτυχίας, παρέχοντας κινητήρια δύναμη στα αεροσκάφη της Emirates από το 1996. Είμαστε ευχαριστημένοι που η Emirates έχει και πάλι δείξει εμπιστοσύνη στην τεχνολογία μας, με τη μεγαλύτερη παραγγελία στην ιστορία μας.»

«Φέτος γιορτάζουμε τη 10η επέτειο από την πρώτη πτήση του A380 και θα θέλαμε να συγχαρούμε την Emirates που συνεχίζει να τοποθετεί το A380 στο κέντρο των μελλοντικών σχεδίων ανάπτυξής της. Για αυτόν ακριβώς τον σκοπό αυτό το εκπληκτικό αεροσκάφος έχει σχεδιαστεί, βοηθώντας κορυφαίες παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Emirates, να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν κερδοφόρα», είπε ο Φαμπρίς Βρεζιέ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus. «Καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για την περαιτέρω βελτίωση των ήδη ασυναγώνιστων οικονομικών πλεονεκτημάτων του, βλέπουμε ένα μακρύ και λαμπρό μέλλον για το Α380, το οποίο παραμένει η καλύτερη λύση για την παροχή δυνατότητας ανάπτυξης της εναέριας κυκλοφορίας».

Η επένδυση της Emirates στο πρόγραμμα Airbus A380, έχει σημαντικό αντίκτυπο στη βρετανική και στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικονομία. Μια πρόσφατη έκθεση της Frontier Economics διαπίστωσε ότι οι επενδύσεις του 2013/14 της Emirates στο Α380 δημιούργησαν 7.000 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ισοδυναμούν με $630 εκατομμύρια δολάρια (€595 εκατομμύρια) συνεισφορά στο ΑΕΠ. Σε ολόκληρη την ΕΕ, οι 140 παραγγελίες της Emirates των A380 εκτιμάται ότι έχουν στηρίξει 41.000 θέσεις εργασίας, ισοδυναμώντας με ένα τεράστιο ΑΕΠ $3.6 δις (€3,4 δις).

Το πρόγραμμα Α380 βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής για την ανάπτυξη της Emirates. 60 αεροσκάφη τύπου Α380 βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία, με επιπλέον 80 σε παραγγελία, καθιστώντας την Emirates μακράν το μεγαλύτερο αγοραστή του αεροσκάφους. Από την εισαγωγή του το 2008, πάνω από 36 εκατομμύρια επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας έχουν πετάξει με το αεροσκάφος. Το αεροσκάφος έχει κάνει τις λειτουργίες της Emirates σημαντικά πιο αποτελεσματικές, μεταφέροντας περισσότερους επιβάτες από και προς τα πιο πολυσύχναστα και πιο περιορισμένα σε χρονοθυρίδες απογείωσης προσγείωσης αεροδρόμια του κόσμου. Βοήθησε επίσης την Emirates να παραδώσει το επίπεδο αριστείας που οι πελάτες της αναμένουν από το εμπορικό όνομα, μέσω εμβληματικών ξεχωριστών γνωρισμάτων όπως το σαλόνι του ‘On Board Lounge’, ειδικά κατασκευασμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκτός από τη σημαντική συνεισφορά που η Emirates κάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του προγράμματος A380, η εταιρεία συνεχίζει να διαδραματίζει βασικό ρόλο στην παροχή πολύτιμης διεθνούς συνδεσιμότητας για δευτερεύουσες πόλεις. Η Emirates προσφέρει μοναδικές απευθείας υπηρεσίες προς το Ντουμπάι, από το Νιούκαστλ, το Μπέρμιγχαμ, το Μάντσεστερ και τη Γλασκώβη και άλλες 83 μοναδικές συνδέσεις μιας στάσης ανάμεσα στις πόλεις αυτές και την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία. Αυτές οι υπηρεσίες διευκολύνουν το εμπόριο και τις επενδύσεις μεταξύ των περιοχών του Ηνωμένου Βασιλείου και των βασικών αναπτυσσόμενων αγορών στο εξωτερικό, επηρεάζοντας θετικά Άμεσες Ξένες Επενδύσεις (ΑΞΕ) και υποστηρίζοντας την ανάπτυξη των περιφερειακών κέντρων.

Η Emirates εκτελεί επί του παρόντος 16 καθημερινές πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο με εννέα από αυτές να λειτουργούν ως Α380. Πέντε καθημερινά από το Χίθροου του Λονδίνου, δύο καθημερινά από το Γκάτγουικ του Λονδίνου και δύο καθημερινά από το Μάντσεστερ.

Η Emirates λειτουργεί καθημερινά προγραμματισμένη πτήση μεταξύ Ντουμπάι και Κύπρου και μετά στη Μάλτα. Η πτήση EK107 έρχεται από το Ντουμπάι το πρωί, ενώ η EK108 φτάνει νωρίς το βράδυ από τη Μάλτα για την πτήση της επιστροφής στο Ντουμπάι. Για περισσότερες πληροφορίες και για τα δρομολόγια των πτήσεων, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.emirates.com/cy/greek/

* Η λογιστική αξία παραγγελίας της συμφωνίας αποτιμάται στα $6.1 δις δολάρια.

 [1] Σύμφωνα με την έκθεση της Frontier Economics: http://www.emirates.com/english/about/int-and-gov-affairs/publications/economic-impact-studies.aspx

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση